U Zagrebu uhapšen Nadan Vidošević, predsednik Hrvatske privredne komore

Izvor: Blic, 12.Nov.2013, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zagrebu uhapšen Nadan Vidošević, predsednik Hrvatske privredne komore

ZAGREB - Danas u sedam ujutro ispred prostorija “Kraša” u Zagrebu policija je privela predsednika Hrvatske privredne komore (HGK) Nadana Vidoševića. Kako neslužbeno saznaje “Jutarnji list”, u toku je pretres stana šefa HGK. Nadan Vidošević

List neslužbeno javlja da policija tereti Vidoševića u nastavku istrage o aferi “Remorker” da je učestvovao zajedno sa šeficom njegovog kabineta Zdenkom Peternel i njenim pomagačem Davorom Komeričkim u izvlačenju oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 32.9 miliona kuna iz HGK u periodu između 2005. i 2010. preko firme Igora Premilovca Remorkera, po kojoj je afera i dobila ime.

Komerički i Peternel se nalaze u pritvoru već mesec dana, dok se Peternel, koji je istražiteljima otkrio čitavu aferu, brani sa slobode.

Podsetimo, afera “Remorker” počela je sredinom oktobra hapšenjem Zdenke Peternel, šefice kabineta predsednika Hrvatske privredne komore Nadana Vidoševića.

Ona je uhapšena je i pritvorena zbog sumnje da je uz pomoć dvojice saučesnika na temelju fiktivnih faktura iz HGK izvukla čak 32 miliona kuna.

Vidošević je tom prilikom izjavio kako je i sam iznenađen tim događajem, ali je porekao bilo kakvu odgovornost i odbio da ponudi ostavku na mesto predsednika.

Od toga je, prema optužbama zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva, 28 miliona kuna zadržala za sebe, dok je razlika ostala kao svojevrsna provizija za suosumnjičenog Igora Premilovca koji je organizovao izvlačenje novca.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska: Uhapšen Nadan Vidošević

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Nov.2013

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević uhapšen je zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja u aferi izvlačenja 32 miliona kuna iz Komore kojoj je na čelu već 18 godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zagreb: Uhapšen predsednik Privredne komore

Izvor: Večernje novosti, 12.Nov.2013

ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKAPolicija je u sedam časova ujutro ispred fabrike ”Kraš” u Zagrebu uhapsila Nadana Vidoševića, predsednika Hrvatske privredne komore, jednog od najistaknutijih hrvatskih privrednika. Vidošević je dugo bio i generalni direktor ”Kraša”, gde je sada savetnik, a...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.