U Sinćjangu ubijeno devet osumnjičenih za terorizam

Izvor: Blic, 02.Avg.2014, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sinćjangu ubijeno devet osumnjičenih za terorizam

U policijskoj akciji u nemirnoj kineskoj oblasti Sinćjang juče je nakon talasa nasilja ubijeno devet osumnjičenih za terorizam, dok je jedna osoba uhapšena.

Prema kratkom saopštenju zvanične kineske novinske agencije Sinhua, do sukoba je došlo na jugu pomenute prostrane oblasti, u prefekturi Hotan, a ubijeni i uhapšeni su osumjničeni za terorizam.

Ovaj incident usledio je nakon što je u sredu u gradu Kašgar, na zapadu Sinćjanga, ubijen vodeći provladin muslimanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sveštenik. U ponedeljak je kineska vlada objavila kako su militantne grupe naoružane noževima i sekirama ubile ili ranile na desetine ljudi u blizini Kašgara.

Poslednjih meseci nasilje je u porastu u sirovinama bogatom Sinćjangu, u kojem pripadnici ujgurske nacionalnosti nastoje da sruše vlast Pekinga. Kineske vlasti tvrde da su u pitanju islamski ekstremisti povezani sa džihadističkim grupama u inostranstvu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.