Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Mar.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Pazaru i policija otima trotoare

Policijska uprava (PU) u Novom Pazaru uzurpirala je par stotina metara trotoara u ulici 37. sandžačke divizije na kojem se godinama nalazi parking namenjen isključivo policijskim i privatnim vozilima zaposlenih, pokazuju podaci Geodetskog zavoda.

Učenici Osnovne škole Stefan Nemanja zbog toga moraju da prelaze na drugu stranu ulice, a vozačima na tom potezu nije dozvoljeno nikakvo zadržavanje.

Novopazarski radio Sto plus je pre 20 dana od nadležnih u Policijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << upravi Novi Pazar usmeno i pisanim putem tražio pojašnjenje da li je parking postavljen isključivo na njihovoj parceli, ali zvaničan odgovor još nije stigao.

Telefonom je za radio Sto plus objašnjeno da "čekaju odobrenje" iz centrale u Beogradu.

Uvidom u javnu dokumentaciju Geodetskog zavoda, taj radio je došao do podataka da se ograđena parcela Policijske uprave (3333) prostire na 25 ari njihovog zemljišta i 55 ari državne, odnosno gradske svojine.

Međutim, parcela ulice 37. sandžačke divizije (4498/1) od oko tri hektara u vlasništvu je grada, Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode" i AD "Lipa".

Jasno ucrtane mape Geodetskog zavoda pokazuju da je parking ispred novopazarske policije makar jednim delom na zemljištu za javnu upotrebu, kojem nedostaje jasno obeležen deo za kretanje pešaka.

Prema podacima Sto plus radija, Odeljenje za poslove saobraćaja pri lokalnoj samoupravi nikada policiji nije dalo odobrenje za postavljanje znaka "Zabranjeno parkiranje - osim za radnike MUP-a", koji se nalazi na tom parkingu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.