U Nemačkoj 80 Hirošima

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2015, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj 80 Hirošima

​Daleko od očiju javnosti, što je razumljivo s obzirom na vrstu posla, Amerikanci dovlače na tlo Evrope nuklearni arsenal od koga se običnim ljudima na Starom kontinentu ledi krv u žilama.

Samo u NATO vazduhoplovne baze u italijanskom Avijanu i Gedi biće uskoro spremno za neki budući rat čak 70 atomskih bombi najnovije generacije (tip B 61-12), a sličan poduhvat "obnavljanja" zaliha oružja biće ponovljen i u Nemačkoj.

U tamošnju bazu Bihel, u pokrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rajnland-Falc, stiže 20 ovih bombi čija se razorna moć opisuje kao ravna snazi 80 A-bombi bačenih na Hirošimu. Ovu informaciju je potvrdio i Drugi program nemačke televizije u emisiji "Frontal 21".

Umesto razoružanja, očekivanog posle okončanja Hladnog rata, gomila se još opasnije i sve brojnije oružje. To što se bunkeri u Avijanu pune novim bombama obelodanio je lokalni list "Pordenone il gazetino". Vodeći mediji se ne oglašavaju jer nije zahvalno prozivati Velikog brata sa druge strane Atlantika. Moglo bi da im se olupa o glavu. Ne samo novinarima, nego i njihovoj državi.

Pomenuti italijanski list objavljuje alarmantnu priču o 50 nukleranih bombi u Avijanu i još 20 u bazi Gedi, dopunjujući je fotografijama koje ovo i dokumentuju, ali to nije nikoga potreslo jer, rekosmo, ceo posao oko "dostavljanja modernizovanih bombi" obavljen je uz što manje buke.

Pentagon ceo manevar podvodi pod pitomu frazu "obnavljanja" arsenala i dalje ne ide u objašnjenjima.

Poznato je samo da su Amerikanci zbog nove, uvećane zalihe nuklearnog oružja, podigli dvostruke barijere u bunkerima Avijana i proširili područje oko njih koje se vodi kao zona povećanih mera bezbednosti, objavio je drugi lokalni list u tom delu Italije, pozivajući se na "interne (verovatno domaće vojne i građevinske izvore").

Sve ove detalje iznosi jedan austrijski alternativni sajt.

Svakome je danas jasno da SAD sve ovo čine da bi zapretile Rusiji. To je nova nuklearna strategija Pentagona i Bele kuće, a njen glavni cilj je "povećanje mogućnosti zastrašivanja u Evropi". Kratko i jezivo tumačenje namera Amerike kao velike sile, a pritom, kao i uvek - daleko od njene teritorije, pa i samih granica.

A ruske granice su posle izbijanja ukrajinske krize postale poprište brojnih manevara, dovlačenja naoružanja i trupa, upućivanja pretnji ka Moskvi koja nije daleko od tog dela Evrope. Navodno, valja "agresivnom nuklearnom strategijom zaustaviti agresiju Rusije" (?!). Ovo je obelodanio britanski list "Gardijan" uz pozivanje na izvore iz vrha NATO-a.

Zabrinutim Evropljanima preostaje samo da iščekuju kako će Rusi reagovati na sve žešću demonstraciju sile od strane SAD i njihovih saveznika.

Direktor američke agencije Stratfor Džordž Fridman je u martu ove godine izjavio da SAD imaju spoljnopolitički cilj da oko Rusije i Kine stvore "bezbednosni pojas".

Američki ministar odbrane Ešton Karter i njegovi jastrebovi su "izgubili kontakt sa stvarnošću", tvrdi ugledni komentator Vilijem Engdal u tekstu objavljenom na sajtu INFO Kop.

Takav zaključak neće umiriti Evropu i svet jer se klatno apokalipse opasno naginje posle opsežnih priprema ratobornih Jenkija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.