Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj grafit "živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović"

ZAGREB - Na zidu stare katoličke crkve na području sela Gunje, u Hrvatskoj, osvanuo je grafit „živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović", saopštila je Vukovarsko-sremska policijska uprava.

Portparol te PU Domagoj Džgumović je rekao da se intenzivno traga za počiniocem ovog, ali i počiniocima koji su prošle sedmice ispisali uvredljive grafite na pravoslavnoj crkvi u Rajevom Selu i pravoslavnom groblju u Drenovcini te na spomenicima iz Drugoga svjetskoga rata u Soljanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i Strošincima.

U crkvi u Rajevom Selu za sada nepoznate osobe napisali su „ustaše" i preteće poruke upućene srpskj manjini.

„Kako bi se pronašao počinitelj ili više njih koji je ispisivanjem grafita pričinio materijalnu štetu koja je u svakom pojedinom događaju procenjena na iznos od nekoliko hiljada kuna, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske intenzivno sprovode kriminalističko istraživanje", rekao je Džigumović.

Dodao je da su grafiti ispisani sprejom i pod okriljem noći.

Džigumović je podsjetio i da su ovo u manje od sedam dana po drugi put ispisani neprimjereni i uvredljivi grafiti u selima županjske Cvelferije, prenijeli su hrvatski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi neprimereni grafiti na crkvi u Hrvatskoj

Izvor: B92, 26.Jul.2016

Zagreb -- Na zidu stare katoličke crkve na području sela Gunje, u Hrvatskoj, osvanuo je grafit “Živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović"...Portparol Vukovarsko-sremska policijske uprave Domagoj Džgumović je rekao da se intenzivno traga za počiniocem ovog, ali i počiniocima koji su prošle...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.