Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Dojče banci jedan odsto deviznih rezervi BiH

SARAJEVO - Centralna banka (CB) BiH saopštila je da nije tačno da drži šest milijardi evra u Dojče banci (Deustche Bank AG) i istakla da se sredstva na računu u toj banci kreću oko jedan odsto deviznih rezervi.

Demantujući navode pojedinih medija koji se odnose na devizne rezerve, Centralna banka BiH naglasila je da, kao i većina drugih centralnih banaka, ima otvoren tekući račun kod Dojče banke preko kojeg obavlja transakcije iz dijela redovnog inostranog platnog prometa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"Sredstva na ovom računu kreću se oko jedan odsto deviznih rezervi, a Centralna banka BiH raspolaže ovim sredstvima na dnevnoj osnovi", ističe se u saopštenju.

Ukupne devizne rezerve Centralne banke BiH iznose 9.378.788.204 KM (4.795.298.264 evra) i njima se upravlja u skladu sa striktnim ograničenjima i smjernicama koje se utvrđuju zakonskim i drugim propisima, i u skladu s najboljim praksama koje primjenjuju centralne banke gdje je primarni cilj bezbjednost.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.