U Bujanovcu od jeseni Ekonomski fakultet, profesori iz Makedonije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2011, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bujanovcu od jeseni Ekonomski fakultet, profesori iz Makedonije

BUJANOVAC -

Lider Partije za demokratsko delovanje Riza Haljimi izjavio je danas da je od predstavnika OEBS-a dobio uveravanja da će Ekonomski fakultet u Bujanovcu, koji je deo niškog univerziteta, već ove školske godine upisati prve studente.

Haljimi je za agenciju Beta rekao da je to uveravanje dobio od komesara OEBS-a za ljudska i manjinska prava Knuta Volebeka sa kojim se danas sastao u Beogradu.

Haljimi je izjavio da će Ekonomski fakultet u Bujanovcu, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se otvara pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, najverovatnije imati i profesore na albanskom jeziku iz Makedonije.

"Za sada mi nije poznato da li će se nastava na fakultetu izvoditi i na srpskom, ali je izvesno da će biti nekih profesora na albanskom jeziku i sa Štulovog univerziteta u Tetovu, koji je pre deset godina takođe otvoren pod pokroviteljstvom OEBS-a", kazao je Haljimi.

Haljimi je naveo da su na otvaranju fakulteta na albanskom jeziku u Bujanovcu zajedno radili Ministarstvo prosvete, OEBS, Koordinaciono telo za jug Srbije i grupa Nacionalnog saveta Albanaca.

Ekonomski fakultet u Bujanovcu deo je niškog univerziteta i to će biti druga visokoškolska ustanova na albanskom jeziku u centralnoj Srbiji, posle odeljenja Pravnog fakulteta niškog univerziteta u Medveđi u kome je nastava počela školske 2009/10. godine i izvodi se na srpskom uz simultani prevod na albanski jezik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Posebna evidencija ilegalnih emigranata

Izvor: S media, 11.Maj.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u planu vođenje posebne evidencije ilegalnih emigranata u koju bi samo policija imala uvid. ..Ministar policije i zamenik predsednika Vlade Ivica Dačić je novinarima u Beogradu rekao da će se konsultovati sa predstavnicima Evropske...

Nastavak na S media...

Predstavnici Albanaca i Knut Volebek o lažnim azilantima

Izvor: Studio B, 11.Maj.2011

Predstavnici Albanaca sa juga Srbije razgovarali su u Beogradu sa komesarom za ljudska i manjinska prava misije OEBS-a Knutom Volebekom o problemima lažnih azilanata...Predstavnici Albanaca predočili su Volebeku da se problem lažnih azilanata ne može rešiti represivnim merama...Lider Partije za...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.