Tužilaštvo odbacilo prijavu zbog pretnji novinarima N1

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo odbacilo prijavu zbog pretnji novinarima N1

Više od godinu dana nakon što je direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić podneo policiji dve krivične prijave zbog pretnji koje je na društvenim mrežama dobilo dvoje novinara naše kuće, iz tužilaštva je stigao odgovor da je jedna od prijava odbačena jer nema osnovane sumnje da je prijavljeni izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Takva reakcija tužilaštva, smatra novinar BIRN-a Slobodan Georgijev, ne treba da čudi jer su brojne pretnje koje su prijavljivali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << novinari BIRN-a, CINS-a i Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine i dalje bez odgovora.

"Pošto imamo istoriju ovde da su ljudi ubijani samo zato što su novinari ja mislim da svaka takva pretnja ili prijava treba da se reši", kaže on podsećajući na nedavne situcije kada su novinarke CINS-a praćene kao i  slučaj Stevana Dojčinovića.

Opširnije o pretnjama novinarima N1 gledajte večeras u Dnevniku od 19 časova.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretnje upućene N1: Posle 16 meseci, odbačena jedna prijava

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2016

Puno je poslednjih godina pretnji novinarima, a malo je slučajeva koji su dobili epilog. Više od godinu dana nakon što je direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić podneo policiji krivične prijave zbog pretnji koje je na društvenim mrežama dobilo dvoje novinara naše kuće javno tužilaštvo juče...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.