Tužilaštvo ispituje bogatstvo 384 osobe u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo ispituje bogatstvo 384 osobe u Srbiji

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen kazao je da su pred redovnim sudovima protiv 260 osoba pokrenuti postupci za oduzimanje imovine stečene kriminalom, a da Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal postupke vodi protiv 124 osobe.

"Prema našim procenama, u prvim postupcima mogli bismo da oduzmemo imovinu u vrednosti oko 100 miliona evra", rekao je Homen za današnji Blic i dodao da se velike zaplene imovine očekuju krajem septembra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kako saznaje Blic, postupci za oduzimanje imovine stečene kriminalom vode se, između ostalih, protiv bivšeg direktora "Mobtela" Sretena Karića, vlasnika klinike "Ostrog" i bivšeg ministra zdravlja Milovana Bojića i protiv Sretena Jocića, poznatog kao Joca Amsterdam.

Državni tužilac Slobodan Radovanović izrazio je očekivanje da će država imati koristi od zaplene imovine stečene kriminalom i najavio da će održati sastanke sa okružnim tužiocima.

"Njima će sprovođenje istrage i postupanje po zakonu o oduzimanju imovine biti prioritet. Ko nije spreman to da radi, za njega neće biti mesta u tužilaštvu", kazao je Radovanović za Blic.

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je istrage protiv 124 osobe, a protiv 66 osoba već je podnet zahtev za oduzimanje imovine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za početak 100 miliona evra od kriminalaca

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2009

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen izjavio je da se trenutno protiv 384 osobe vode postupci za oduzimanje imovine stečene kriminalom. Homen je za naveo da bi, prema procenama, u prvim postupcima mogla da bude oduzeta imovina u vrednosti oko 100 miliona evra, uz napomenu da se velike...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.