Tužba Uberu zbog krađe poverljive senzorske tehnologije

Izvor: N1 televizija, 24.Feb.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba Uberu zbog krađe poverljive senzorske tehnologije

Alfabetovo odeljenje poslovanja sa samovozećim automobilima Waymo tužio je Uber i njegovu samostalnu podružnicu za prevoz Otto zbog krađe poverljive senzorske tehnologije.

Waymo, koji je podružnica Alphabeta, krovne kompanije Googlea, preduzeće pravne radnje protiv kompanije Otto, podružnice autonomnih vozila koju je Uber prošle godio kupio za 700 miliona dolara.

U tužbi se navodi kako je bivši menadžer Waymoa Entoni Levandovski ukrao poverljive informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prilikom napuštanja fabrike i učestvovanja u preduzetničkom poduhvatu od kog je nastao Otto.

Iz Ubera su poručili kako optužbe shvataju ozbiljno i kako će pomno razmotriti slučaj.

U tužbi se navodi da je Levandovski "otuđio više od 14.000 visoko poverljivih i vlasničkih datoteka" za vreme dok je bio zaposlenik Google.

"Verujemo kako su te radnje bile deo zajedničkog plana krađe poslovnih tajni i intelektualnog vlasništva", poručili su iz Waymoa.

Alphabet je stvorio Waymo krajem prošle godine s ciljem dovođenja samovozeće tehnologije, na kojoj je Google radio protekle četiri godine, na tržište.

Iz Waymoa su poručili kako su se teško odlučili na preduzimanje pravnih radnji. "Naša krovna kompanija Alphabet dugo je sarađivala s Uberom u mnogim područjima, stoga ovu odluku nismo lako doneli", objavila je kompanija na svom blogu.

"Međutim, s obzirom na porazne činjenice o tome da je naša tehnologija ukradena, nismo imali izbora već braniti naše ulaganje i razvoj ove jedinstvene tehnologije". Posredi je tehnologija LIDAR, laserski radarski sastav koji pomaže samovozećim automobilima 'videti' šta je oko njih.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Alfabet tuži Uber za krađu tehnologije

Izvor: B92, 25.Feb.2017, 11:32

Preduzeće Vejmo u sastavu kompanije Alfabet, optužilo je Uber i njegovu samostalnu podružnicu za prevoz Oto za krađu poverljive senzorske tehnologije..."Oto i Uber su uzeli intelektualnu svojinu kompanije Vejmo kako bi izbegli rizike, gubitak vremena i troškove koje bi im nanelo nezavisno razvijanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.