Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Okt.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska dozvoljava prolaz iračkim Kurdima u Kobane

Turska će dozvoliti kurdskim borcima u Iraku da pređu sirijsku granicu i uđu u grad Kobane u cilju borbe protiv militanata "Islamske države", rekao je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

On je dodao Turska olakšava prolaz kurdskim pešmerga borcima iz Iraka u Kobani kako bi pomogli sirijskim Kurdima u odbrani grada od militanata "Islamske države".

Čavušoglu na konferenciji za novinare nije izneo detalje pomoći kurdskim borcima.

Američka vojska saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je ranije da je vazduhom dopremila oružje i municiju sirijskim Kurdima u Kobaniju.

Zvaničnik turskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je da turska teritorija nije korištena za isporuku pomoći Kurdima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska pomogla iračkih Kurdima da pređu granicu u Siriju

Izvor: Blic, 20.Okt.2014

Turska je danas saopštila da je pomogla iračkim Kurdima da predju tursku granicu u sirijski grad Kobane, gde će se pridružiti sirijskim Kurdima u borbi protiv džihadista Islamske države..."Mi ne želimo da vidimo da je pao grad Kobane", rekao je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu...

Nastavak na Blic...

Turska sarađuje u odbrani Kobanea

Izvor: B92, 20.Okt.2014

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu rekao je da je Turska spremna da dozvoli iračkim Kurdima da pređu granicu Sirije i pomognu borbe za Kobane...Zvaničnici iz prestonice Kurdistana u Iraku potvrdili su da je Turska pozitivno odgovorila na zahtev lidera Kurda Masuda Barzanija da dozvoli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.