Tunis zatvorio granicu sa Libijom

Izvor: B92, 01.Avg.2014, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunis zatvorio granicu sa Libijom

Tunis -- Tunis je zatvorio glavni granični prelaz sa Libijom Ras Adždir, nakon što su stotine Egipćana bežeći pred nasiljem, pokušale da pređu na tunisku teritoriju.

Prema saopštenju tuniskih bezbednosnih službi, Egipćani, koji su bili sprečeni da udju u Tunis, jer nisu imali vize, protestvovsli su na tom prelazu, razvili zastavu svoje zemlje, ali i provalil deo ograde, prenosi AP.

Tuniska pogranična policija je reagovala bacanjem suzavca i ispaljivanjem metaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vazduh.

Pri tom je jedan tuniski policijski oficir ranjen hicem ispaljenim s libijske strane.

Juče su u nemirima na ovom prelazu dvojica Egipćana ubijena, dok je više od 10.000 ljudi, uglavnom Libijaca, prešlo na tunisku stranu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tunis zatvorio granični prelaz sa Libijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2014

Tunis je zatvorio glavni granični prelaz sa Libijom Ras Adždir, nakon što su stotine Egipćana bežeći pred nasiljem u toj zemlji, pokušale da pređu na tunisku teritoriju, izvestila je danas tuniska državna novinska agencija TAP...Prema saopštenju tuniskih bezbednosnih službi, Egipćani, koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.