Tribina Znanjem protiv nasilja za nastavnike Građanskog vaspitanja

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina "Znanjem protiv nasilja" za nastavnike Građanskog vaspitanja

Tribina pod nazivom "Znanjem protiv nasilja" o rodno zasnovanom nasilju održaće se u ponedeljak, 24. novembra u devet časova u Skupštini Vojvodine.

Tribina je namenjena nastavnicima i nastavnicama građanskog vaspitanja u srednjim školama, sa ciljem njihovog osposobljavanja i usavršavanja na temu nasilja u partnerskim odnosima, kako bi nakon obuke u svom radu sa učenicima mogli što efikasnije da obrađuju temu nasilja u porodici i partnerskim odnosima.

Tribinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << organizuju Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za privredu zapošljavanje i ravnopravnost polova i Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman u saradnji sa Autonomnim ženskim centrom, a u okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama". Prevencija i zaštita od nasilja u porodici i partnerskim odnosima deo je politike koju Pokrajinska vlada aktivno sprovodi na teritoriji AP Vojvodine kroz posebne strateške dokumente i rad pokrajinskih institucija.

Imajući u vidu da je nasilje nad ženama globalni fenomen, veoma je važno i da mladi ljudi krenu od sebe, negujući kulturu zdravog partnerskog odnosa, suprotstavljajući se nasilnim odnosima i svesni toga da nisu sami. Zbog toga su preventivne aktivnosti usmerene na mlade ljude koji, kao nosioci i nositeljke društvenih promena, mogu da menjaju ustaljene loše navike, stavove, mišljenja i ponašanja, s mnogo manje straha i mnogo više odlučnosti.

Tribinu realizuje stručni tim Autonomnog ženskog centra - nevladine organizacije iz Beograda, čiji su edukativni programi akreditovani od strane Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.