Tri žrtve mećave

Izvor: RTS, 29.Jan.2012, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri žrtve mećave

Snežna mećava odnela tri života u valjevskom kraju. Zbog visokih snežnih nanosa pojedine deonice u višim predelima Valjeva, Ivanjice i Sjenice i dalje nisu prohodne. Ekipe zimskih službi rade na raščišćavanju snega i probijanju snežnih pokrivača.

U planinskim selima valjevskog kraja snežna mećava odnela je u protekla dva dana tri života, potvrđeno je Tanjugu u Policijskoj upravi Valjevo.

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Marić rekao je da je u toku potraga za dve nestale starije osobe u okolini Medveđe i Suvobora.

Marić je rekao da još uvek nema informacija o njima i da će potraga potrajati, jer je na tim putevima bila mećava pa su morali da se angažuju buldožeri da bi se raščistio sneg. On je apelovao na starije sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih kuća i da ukoliko im je nešto potrebno, to jave lokalnim samoupravama, odnosno štabovima.

Na seoskom putu Valjevo-Mravinjci, prema Povlenskoj kosi, smrzla se u snegu S. Z. (49) iz planinskog sela Lelić kod Valjeva.

Žena, slabog zdravstvenog stanja, krenula je od kuće i zalutala u snežnoj mećavi, a ne mogavši da se snađe ostala je zavejana na putu.

U planinskom selu Bobova, podno Medvednika, u smetovima snega nedaleko od svoje kuće pronađen je mrtav M.P. (52), zemljoradnik iz ovog sela. Lekari Doma zdravlja u Valjevu su mišljenja da je smrt nastupila kao posledica infarkta.

Od 14 opština u kojima je proglašena vanredna situacija zbog snega, najteže je na području Nove Varoši, Prijepolja, Crne Trave, Ivanjice, Aleksandrovca, Brusa.

Stotine kilometara lokalnih puteva još je zavejano, pa su odsečena mnoga sela. U Ljuboviji su smetovi visoki do pet metara. Bolesne i stare evakuišu vatrogasci, vojska i građani.

U opštinama Ljubovija i Krupanj, posle ponovnih kvarova, snabdevanje električnom energijom je obezbeđeno za sve mesne zajednice.

Posle otklonjenih kvarova na niskonaponskoj mreži i Mali Zvornik dobio je struju. 

Ekipe zimskih službi konstantno rade na raščišćavanju snega i probijanju snežnih pokrivača.

Samo je opština Rekovac ukinula vanrednu situaciju zbog stabilizacije stanja na svojoj teritoriji.

Ivana Dragović iz Auto-moto saveza Srbije kaže da se na autoputevima i frekventnim magistralnim putevima saobraćaj, posle intervencije putara, obavlja po mestimično vlažnim kolovozima.

Zbog veoma niskih temperatura izražena je opasnost od poledice. Najkritičnije deonice pod ledom su u regionu Kruševca, Kragujevca kao i na magistralnom putu Pančevo-Vršac.

Na kolovozima u planinskim predelima Vranja, Novog Pazara, Sjenice, Ivanjice, Čačka, Užica i Valjeva saobraćaj je i dalje otežan.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje na svim prilaznim putevima ka Kopaoniku, Goču, Goliji, preko Crnog vrha i Debelog brda.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih automobila su 20 minuta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.