Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2017, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trebinje se predstavlja investitorima

TREBINJE - U Trebinju je sve spremno za investicionu konferenciju, koja će se pod nazivom "Investiraj u Trebinje" odvijati u ovom gradu u petak i subotu, gdje će u okviru četiri panel diskusije predstaviti sve mogućnosti ulaganja u sve gradske sfere privrede i društva.

"Prvi panel se odnosi na investicije i infrastrukturu, drugi obuhvata privredu i poljoprivredu, treći je turizam, a četvrti su zakonodavno-pravne pogodnosti sa dijelom prekogranične saradnje, gdje je najbitnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da smo istakli sve ono što imamo različitije od drugih gradova i opština, kako bismo najprije djelovali kod nezaposlenosti, ali i razvoja u ovom gradu", istakao je Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika.

Marko Rikalo, načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje, istakao je da je apsolutno pripremljen teren za buduća eventualna ulaganja, odnosno pogodnosti koje Trebinje ima i koje nudi, njegov geografski položaj i povezanost sa svijetom, a sve u kontekstu budućih ulaganja.

"Cilj je da investitorima koji dolaze prikažemo šta Trebinje infrastrukturno posjeduje, šta se u ovom gradu trenutno radi i šta se može očekivati da bude realizovano u narednih nekoliko godina i šta se predviđa u tim narednim godinama, što će ipak zavisiti od priliva investitora", objasnio je Rikalo.

Kaže da će se prema tome dimenzionisati i kapaciteti koji su ovom gradu potrebni, pa će Trebinje, zajedno s faktorima poput Vlade RS i evropskim institucijama poput Evropske i Svjetske banke, djelovati i ubuduće.

Direktor Agencije za mala i srednja preduzeća Trebinje Dražen Bošković kaže da će kontekstu budućih ulaganja biti prilagođene i zakonodavno-pravne pogodnosti, što će biti i cilj jednog od panela - predstavljanje svih tih pogodnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.