Teroristi: Stivenova glava je u Obaminim rukama

Izvor: Kurir, 27.Avg.2014, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi: Stivenova glava je u Obaminim rukama

Oni su postavili fotografiju američkog lidera dok igra golf uz tekst: „Dragi američki vojnici, vaš lider vas je poslao u smrt, a nakon toga otišao da igra golf“

RAKA - Krvoločni teroristi Islamske države (IS), čiji je pripadnik zaklao američkog novinara Džejmsa Folija (40), sada po internetu šire bizarne pretnje da je glava drugog zarobljenog reportera SAD, Stivena Sotlofa, u Obaminim rukama.

Ekstremisti koji već danima uteruju strah celom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << svetu i zaprepašćuju javnost svojom brutalnošću postavili su na Tviter fotomontirani video-snimak ubistva Folija, u kojem Sotlof skakuće u narandžastom odelu, istom u kojem je ubijen Foli. Uz video je objavljena poruka: „Stivenova glava je u Obaminim rukama“.

Pored toga, postavili su fotografiju američkog lidera dok igra golf uz tekst: „Dragi američki vojnici, vaš lider vas je poslao u smrt, a nakon toga otišao da igra golf“, aludirajući na Obamin povratak na odmor koji je prekinuo kad je Foli ubijen. Poručili su i da će ubiti sve Amerikance, gde god se nalazili.

Inače, pojavili su se navodi da je stravičan snimak ubistva Folija nameštaljka, a da se likvidacija dešavala iza kamera. To su potvrdili iskusni forenzičari posle detaljne analize video-zapisa, utvrdivši da se na vratu novinara nije videla krv uprkos tome što mu ga je džihadista zasekao pre prekida snimanja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.