Telenor Srbija kupuje KBC banku

Izvor: Press, 26.Apr.2013, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telenor Srbija kupuje KBC banku

U saopštenju kompanije se navodi da Telenor Srbija želi da korisnicima u Srbiji donese napredne mobilne finansijske usluge.
"Kupovina KBC banke najvažniji je korak u ovom procesu i ova investicija podržaće ekonomski rast Srbije i uvesti atraktivne mobilne finansijske usluge na tržište", stoji u saopštenju. Ovaj sporazum poklopio se sa odlukom KBC Grupe i Evropske komisije iz 2009. godine, po kojoj KBC treba da napusti tržište Srbije.
Generalni direktor Telenora Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Uve Fredhajm je kazao da su se između tri potencijalne strateške opcije odlučili za akviziciju banke, jer se ovo rešenje najbolje uklapa u kompanijsku strategiju i omogućava najbrži izlazak na tržište. "Duboko smo uvereni da će mobilne finansijske usluge doneti nova i atraktivna bankarska rešenja građanima Srbije i želimo da u ovom procesu uzmemo aktivnu ulogu'', naveo je Fredhajm.
Kada otvorimo novu Telenor banku ponudićemo korisnicima u Srbiji inovativne mobilne bankarske usluge, evropskog standarda i kvaliteta, jednostavne za korišćenje i dostupne u svakom trenutku i sa svakog mesta, dodao je on. Prema njegovim rečima, današnju transakciju tek treba da odobre Narodna Banka Srbije i Komisija za zaštitu konkurencije, ali očekuje da u sledećih par meseci dobiju pozitivne odgovore.
U periodu realizacije transakcije, KBC će obezbediti potreban nivo kadrova za pružanje usluga i podrške klijentima KBC banke u procesu tranzicije. Po zaključivanju transakcije i nakon što Telenor Srbija postane novi vlasnik KBC banke, Telenor će kreirati nov način poslovanja koji će podržati strateške ambicije u oblasti mobilnih finansijskih usluga.
''Imajući u vidu odluku KBC-a da napusti srpsko tržište, kupovinom KBC banke obezbedićemo posao za određen broj zaposlenih. Kada zvanično postanemo vlasnik te banke, uspostavićemo fer i transparentan proces imenovanja, zasnovan na budućim potrebama poslovanja i neophodnim kvalifikacijama'', naveo je Fredhajm. U skladu sa ovim procesom, sprovešćemo reorganizaciju kroz preraspodelu kadrov, prirodan odliv i dobrovoljni odlazak", dodao je on.
Telenor Srbija je deo Telenor Grupe, koja je po veličini šesti mobilni operator u svetu. Telenor Grupa opslužuje 148 miliona pretplatnika na 11 tržišta - u Skandinaviji (Norveška, švedska i Danska), centralnoj i istočnoj Evropi (Mađarska, Srbija i Crna Gora) i Aziji (Tajland, Malezija, Bangladeš, Pakistan i Indija).
Telenor Srbija ušao je na srpsko tržište 2006. akvizicijom Mobi63. Kompanija je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa uloženih 1,63 milijardi evra do sada. Kompanija ima 120 prodajnih mesta u 85 gradova i mesta, 1.150 zaposlenih, a Pametna mreža pokriva 73% stanovništva.U 2010.godini,Telenor Srbija je dobio licencu za fiksnu telefoniju, sa strateškim ciljem da postane konvergentan provajder usluga u Srbiji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telenor Srbija kupio KBC banku!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Apr.2013

Duboko smo uvereni da će mobilne finansijske usluge doneti nova i atraktivna bankarska rešenja građanima Srbije, poručuje Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija

Nastavak na Telegraf.rs...

Kupovina KBC banke (ni)je dobar potez za Telenor

Izvor: Kamatica.com, 26.Apr.2013

Ulazak Telenora, šestog najvećeg mobilnog operatera na svetu, na finansijsko tržište Srbije kupovinom KBC banke otvorio je pitanje da li je pružanje finansijskih usluga putem mobilne telefonije budućnost ili će se pokazati kao loš potez..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.