Talibani odsekli glave dečacima

Izvor: B92, 10.Jun.2013, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani odsekli glave dečacima

Kandahar -- Talibanski borci ubili su dvojicu dečaka i odsekli im glave, kao upozorenje seljacima da ne sarađuju s avganistanskom vladom.

Funkcioner u oblasti Zari, Džamal Aga je rekao da su dečake Kana i Hamedulaha (10 i 16 godina), koji su sakupljali otpatke hrane, talibani zaustavili na putu kući i odsekli im glave.

"Obojica su bili nevina deca i nemaju nikakve veze niti s vladom niti strancima", rekao je on.

Ekstremisti su, podseća britanska agencija, nekolicini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << desetina ljudi odsekli glavu u protekle dve godine, optužujući ih da pomažu vladu i njihove strane saveznike koje predvode SAD.

Predstavnik talibana Kari Jusuf Ahmadi rekao je da njegova grupa nema nikakve veze s ubistvom dvojice dečaka.

Predstavnik vlade Kandahara Džavid Fejzal kazao je da se incident dogodio u nedelju i da su napadači tela i glave dece ostavili u selu.

Kandahar je utočište talibana i jedna od najnemirnijih avganistanskih provincija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talibani odsekli glave dvojici dečaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2013

Talibanski borci ubili su dvojicu dečaka starih 10 i 16 godina i odsekli im glave, kao upozorenje seljacima da ne sarađuju s avganistanskom vladom, rekli su lokalni zvaničnici, a preneo Rojters.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.