TUR: Pronađena tela 10 rudara

Izvor: B92, 19.Nov.2014, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUR: Pronađena tela 10 rudara

Turski spasioci pronašli su 10 beživotnih tela rudara koji su ostali zarobljeni u rudniku posle poplave krajem oktobra, a potraga se nastavlja za još 8 rudara.

Ukupno 18 rudara bilo je zarobljeno kada se dogodila poplava u rudniku uglja Ermenek, u južnom turskom regionu Karaman, prenela je agencija AFP.

Turska policija uhapsila je osmoro ljudi koji se sumnjiče za povezanost sa nesrećom, za koju se veruje da se dogodila zbog nakupljene vode u susednom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napuštenom rudniku.

U maju je u Turskoj, u do sada najvećoj nesreći u rudniku, poginuo 301 rudar.

Turska vlada naišla je tada na oštre kritike javnosti da nije preduzele adekvatne akcije prilikom reagovanja na tu nesreću.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.