TUGA: Grad ubio maline u prijepoljskom selu Orašac

Izvor: Kurir, 25.Maj.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA: Grad ubio maline u prijepoljskom selu Orašac

Nevreme je trajalo oko 15 minuta, a led veličine lešnika obeleo je čitavo selo i naneo stoprocentnu štetu zasadima

PRIJEPOLJE - Grad, praćen jakom kišom i olujnim vetrom, koji je danas padao u prijepoljskom selu Orašac, uništio je zasade malina, rekao je predsednik saveta te Mesne zajednice, Ismail Bjelak.

On kaže da je nevreme trajalo oko 15 minuta, da je grad veličine lešnika obeleo čitavo selo i "naneo stoprocentnu štetu zasadima maline".

" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Protivgradna zaštita nije dejstvovala, iako su stanici u ovom mestu dopremljene rakete. Međutim, strelac nije imao ni poziv, ni dozvolu da ispali rakete", naveo je Bjelak. On je dodao da se još uvek prikupljaju informacije o nastaloj šteti, nakon čega će izvestaj biti prosleđen lokalnoj samoupravi.

"Zatražićemo od opštine da nam pomogne u nadoknadi štete, a deo malinara iz Orašca je osigurao svoje zasade", kaže Bjelak.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Prijepolje – Grad uništio zasade maline

Izvor: SandzakPress.net, 25.Maj.2015

Prijepolje – Grad, praćen jakom kišom i olujnim vjetrom, koji je danas padao u prijepoljskom selu Orašac nanio je stoprocentnu štetu zasadima maline, rekao je Glasu zapadne Srbije predsjednik savjeta te Mesne zajednice, Ismail Bjelak. On kaže da je nevreme trajalo oko petanest minuta, a grad veličine...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.