Izvor: Blic, 07.Dec.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA Srušio se avion sa 47 putnika u Pakistanu, preživelih verovatno nema

Pakistanski avion sa više od 40 putnika srušio se na severu zemlje u blizini grada Hevalian oko 70 kilometara od Islamabada, prenose strani mediji. Prethodno, avion je 90 minuta po poletanju nestao sa radara.

Na društvenim mržama pojavile su se fotografije požara i olupine mesta gde se avion srušio, kao i spisak putnika na kome piše da je u avionu bio 42 ljudi, 31 muškarac, 9 žena i dvoje dece.

Radio Pakistan preneo je da su među žrtvama i tri strana državljana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i bivša lokalna pop zvezda Džunaid Džamšed sa porodicom. Uz 42 putnika u avionu je bilo i pet članova posade.

Policija i spasilačke služe poslate su na lice mesta, ali lokalni mediji navode da preživelih verovatno nema.

UPDATE: First pictures and list of passengers of the crash site where PIA flight #PK661 crashed in Pipplian near Havelian, #Pakistan pic.twitter.com/Ql0H7IjcH4

Avio kompanija "Pakistan International Airlines" (PIA) potvrdila je da je avion PK-661 izgubio kontakt sa kontolnim tornjem, ali ne i da je pao.

- Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je PIA ATR-42 avion na letu PK-661, u kome se nalazi oko 40 putnika izgubio kontakt sa kontrolnim tornjem na letu iz Čitrala ka Islamabadu. Svi resursi mobilisani su u pronalaženju aviona - stoji u zvaničnom obaveštenju pakistanskog avio prevoznika.

A PIA aircraft has lost contact with control tower. Plz see statement below. pic.twitter.com/AVcNXFL6E2

"Geo News" navodi da je avion izgubio kontakt sa civilnom vazduhoplovnim vlastima oko 4.30 po lokalnom vremenu.

Avion PK 661 krenuo je ka Islamabadu iz grada Čitral na severu zemlje.

Nesreće nacionalnog pakistanskog prevoznika nisu retkost, a kompanija je u prošlosti više puta optuživana za bezbedonosne propuste. U maju 2006. godine u padu aviona poginulo je 44 ljudi, a godinu dana kasnije Evropska Unija zabranila je letove PIA iz bezbedonosnih razloga.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

TRAGEDIJA Srušio se avion sa 47 putnika u Pakistanu, počelo izvlačenje tela

Izvor: Blic, 07.Dec.2016

Pakistanski avion sa više od 40 putnika srušio se na severu zemlje u blizini grada Hevalian oko 70 kilometara od Islamabada. Pakistanska vojska izvukla je 21 telo iz olupine aviona..."Spasilački napori su u toku, izvučeno je 21 telo", navodi se u saopštenju...Očevici sa mesta nesreće u području...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.