Svetski dan potrošača

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan potrošača

Danas je Svetski dan potrošača. U Srbiji će taj datum biće obeležen skupovima i predavanjima o pravima potrošača, a u toku je i akcija "Nedelja potrošača", koja će trajati do 19. marta.

Povodom Dana potrošača,Ministartvo trgovine je 12. marta pokrenulo akciju "Nedelja potrošača", koja će trajati do petka. Takođe,Asocijacija potrošaca organizovaće skup "Naš novac-naša prava".

Tokom trajanja akcije snižene su cene 24 proizvoda u maloprodajnim objektima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 11 trgovinskih lanaca, a u pitanju su trgovinski lanci: Aman, Dis, Familija market, Gomeks, Idea, Intereks, Kvin, Maksi, Merkator, Veropulos i Univereksport.


Cene pojedinih proizvoda sniziće i Apatinska pivara, Aleva, Bambi Banat, Banini trejd, Biohemija inhem, Karlsberg Srbija, Centroproizvod, Karneks, Dijamant, Frikom, Flori, Henkel Merima, Knjaz Miloš, Nektar, Pionir, So produkt, Juko hemija, Vitamin Horgoš i kompanija Voda Vrnjici.

KAKO DO BEZBEDNOSTI HRANE?!

U okviru obeležavanja "Međunarodnog dana potrošača", u Institutu za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" organizovana je tribina o bezbednosti hrane i kontroli namirnica radi zaštite zdravlja potrošača.

O bezbednosti hrane govoriće ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Istovremeno, kako je ovaj dan posvećen i finansijskim uslugama,tema skupa"Naš novac-naša prava" je položaj korisnika finansijskih usluga u Srbiji, gotovinski krediti, kao i zaduženost gradjana kod poslovnih banaka.

Svetski Dan potrošača ustanovljen je odlukom Ujedinjenih nacija, 15. marta 1983.

godine.

J.Kostadinović



MINISTARSTVO TRGOVINE: Potrošači i trgovci na istom zadatku


Ministarstvo trgovine i usluga pozvalo je sve predstavnike trgovinskih firmi u Srbiji da pomognu realizaciju projekta “Informisanje potrošača i pružaoca usluga o pravima i obavezama” i istaknu na vidno mesto plakat “Unapređujemo konkurentnost – potrošači i trgovci na istom zadatku” u 25.000 prodajnih mesta širom Republike Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva trgovine i usluga plakat na neposredan i jednostavan način u formi stripa predstavlja bitne odredbe Zakona o zaštiti potrošača u nameri da utiče na podizanje svesti potrošača o njegovim pravima, a istovremeno da sugeriše trgovcu kako da unapredi poslovanje.

Bolja informisanost potrošača i trgovaca doprinosi ostvarenju opšteg interesa – višem stepenu zaštite potrošača i unapređenju konkurentnosti privrednih subjekata u sektoru usluga u Republici Srbiji. Na osnovu informacije trgovinskih firmi o broju maloprodajnih mesta, Ministarstvo će dostaviti potreban broj plakata.

S.V.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas Svetski dan potrošača

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2010

U celom svetu danas se obeležava Svetski dan potrošača, koji je ustanovljen odlukom Ujedinjenih nacija, 15. marta 1983. godine, a u Srbiji taj datum biće obeležen skupovima i predavanjima o pravima potrošača...Ministartvo trgovine je, povodom Dana potrošača, pokrenulo 12. marta akciju "Nedelja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Danas je Svjetski dan potrošača

Izvor: Capital.ba, 15.Mar.2010

BEOGRAD, U cijelom svijetu danas se obilježava Svjetski dan potrošača, koji je ustanovljen odlukom Ujedinjenih nacija, 15. marta 1983. godine, a u Srbiji taj datum biće obilježen skupovima i predavanjima o pravima potrošača. Ministartvo trgovine je, povodom Dana potrošača, pokrenulo 12. marta...

Nastavak na Capital.ba...

Svetski dan potrošača

Izvor: B&F Online, 15.Mar.2010

Danas je Svetski dan potrošača, a "Nedelja potrošača" trajaće do 19. marta. Pošto postoje mišljenja da potrošačka svest kod nas i dalje nije dovoljno razvijena, udruženja potrošača stalno rade na edukaciji građanstva, a danas će biti organizovano nekoliko skupova i predavanja o pravima...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.