Sve više nezaposlenih, do posla parolom snađi se

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2010, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više nezaposlenih, do posla parolom "snađi se"

NOVI SAD - Broj nezaposlenih na kraju januara je za 34.000 veći nego u oktobru prošle godine, podaci su Nacionalne službe za zapošljavanje. Najveći broj nezaposlenih posao aktivno traži od jedne do dve godine.

Poražavajuća statistika kada su u pitanju posao, plata i penzija, naterala je mnoge da se, kako bi preživeli, snalaze na različite načine. Svoju umešnost kojom su ranije mnogo puta obradovali najmilije, sada pokušavaju da unovče. Parola – snađi se uveliko je glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moto u životu građana Srbije.

Čini se da je cena mirnog sna ipak velika, jer se i po najvećoj hladnoći mora izaći napolje. Parvo na bolovanje i godišnji ne postoji - u suprotnom nema ni zarade. Stopa nezaposlenosti je visoka, krajem prošle godine registrovano je preko 730.000 nezaposlenih, te ovakav vid ''samozapošljavanja''nimalo ne čudi.

Prema podacima nacionalne službe za zapošljavanje od ukupnog broja nezaposlenih u Srbiji više od 60% na posao čeka duže od 12 meseci. Najveći broj nezaposlenih su mladi od 25 – 29 godina, pa se snalaze na različite načine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Zapadnobačkom okrugu posao traži 22.000 nezaposlenih

Izvor: Danas, 15.Feb.2010, 20:08

U Zapadnobačkom okrugu na kraju prošle godine na evidenciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje bilo je skoro 22.000 lica, odnosno 320 više nego na kraju 2008. godine. Najviše nezaposlenih je u Somboru - 7.503, a u Kuli posao traži 5.116 lica, u Odžacima 4.951, dok je u Apatinu 4.391...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.