Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studija: Da li ekstazi može da leči autizam?

Istraživanje koje je još u toku moglo bi da pruži dokaze da ekstazi može da leči odrasle osobe koje boluju od autizma, prenosi Sputnik.

Grupa istraživača iz Los Anđelesa će prvi put testirati uticaj ekstazija na ljude s autizmom.

Ekstazi je već korišćen u lečenju anksioznosti kod ljudi i pokazao se kao veoma delotvoran. Sudija je pokazala da kombinacija psihoterapije i ekstazija samnjuje simptome anksioznosti bez izazivanja zavisnosti ili dugoročnih neurodegenerativnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bolesti.

Vođa stručnog tima Alisa Danfort je naglasila da istraživači ne pokušavaju da leče autizam već da pronađu podatke o uticaju ekstazija na osobe koje pate od autizma.

"Ljudima je jako teško da prihvate ovaj tretman a da ne pomisle kako je reč o još jednom šarlatanskiom pokušaju lečenja autizma'''', rekla je Danfort.

Naučnici traže 12 odraslih maladih osoba sa autizmom, starijih od 21. godine, koji koji su pohađali bar dve godine koledža.

Za sada su našli sedam osoba a u periodu od osam meseci pacijentima će davati ekstazi dok će cetvoro dobijati placebo.

Ekstazi je, ipak, daleko od toga da uskoro bude prepisan kao lek i tretman za socijalnu anksioznost. Za sada studija istražuje samo fleksibilnost i bezbednost korsišćenja ove droge.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.