Studenti protestuju ispred Ministarstva prosvete, čekaju razgovor sa nadležnima

Izvor: Blic, 29.Okt.2012, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti protestuju ispred Ministarstva prosvete, čekaju razgovor sa nadležnima

Studenti FLU i FPU pokušaće danas još jednom da sebi obezbede olakšice pri upisu naredne godine studija.

Nekoliko desetina njih okupilo se ispred zgrada Ministarstva prosvete gde čekaju da ih neko od nadležnih primi na razgovor.

Studenti kažu da očekuju pozitivan ishod razgovora i nadaju se da će oni biti poslednji.

Pre nekoliko dana, uprava FLU predložila je studentima izvesne olakšice. Prema tom predlogu studenti kojima je ostao jedan teorijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispit u godini plaćali bi 50 odsto školarine, dok bi oni koji nisu položili dva teorijska ispita bili oslobođeni 30 odsto školarine.

Studenti arhitekture nastavili su danas sa blokadom tog fakulteta koja će trajati dok sa dekanom ne dođu do rešenja koje će zadovoljiti sve strane.

Oni žele da svi koji su ostvarili 60 bodova budu na budžetu, a takvih na osnovnim studijama ima 80 i na master studijama 40.

Povezane vesti: Studenti FPU postigli dogovor s Ministarstvom o školarinama Danas novi studentski protesti Studenti predali molbu Ministarstvu prosvete

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti FLU opet u ministarstvu

Izvor: Mondo, 29.Okt.2012

U Ministarstvu prosvete u toku su razgovori studenata Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) i Fakulteta primenjenih umetnosti (FPU) sa predstavnicima ministarstva, o njihovim zahtevima da dobiju olakšice pri upisu naredne godine studija...Studenti su na razgovoru kod pomoćnika ministra prosvete Slobodana...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.