Studenti blokirali Filološki fakultet u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2011, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti blokirali Filološki fakultet u Beogradu

BEOGRAD -

Studenti Filološkog fakulteta u Beogradu, koji su danas blokirali zgradu te visokoškolske ustanove, ostaće tamo do jutra u iščekivanju novih razgovora sa upravom fakulteta, najavili su studentski predstavnici.

"Do jutra se sigurno nećemo povući sa Fakulteta i nadamo se nastavku razgovora sa predstavnicima uprave", kazao je agenciji Beta jedan od studentskih delegata, koji je želeo da ostane anoniman.

On je dodao da su postavljene barikade od klupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i stolica, ali da niko nije sprečen da uđe i da sve službe rade uobičajeno.

Filološki Fakultet je blokiran od jutros u sedam sati, predavanja se ne održavaju, ali druge službe rade uobičajeno i niko nije sprečen da uđe na fakultet.

Prema rečima studentskog delegata, blokada fakulteta predstavlja samo novi vid i nastavak ranijih protesta uperenih protiv Ministarstva prosvete zbog visokih školarina i upisne politike, kao i teškog položaja studenata.

Delegat je negirao navode dekanice Filološkog fakulteta Aleksandre Vraneš, rekavši da iako ima studenata sa drugih fakulteta, većinu čine studenti Filološkog.

Aleksandra Vraneš je u telefonskoj izjavi agenciji Beta potvrdila da je fakultet blokiran.

"Blokirali su fakultet i onemogućili studentima da dolaze na nastavu. To nisu studenti Filološkog fakulteta, mada među njima ima i naših studenata, ali i studenata drugih fakulteta i drugih univerziteta", rekla je Aleksandra Vraneš.

Prema rečima studentskog delegata, blokada fakulteta predstavlja samo novi vid i nastavak ranijih protesta uperenih protiv ministarstva prosvete zbog visokih školarina i upisne politike, kao i teškog položaja studenata.

Studenti Filološkog, Filozofskog, Arhitektonskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka, kao i studenti Više elektrotehničke škole protestovali su 14. oktobra u centru grada tražeći lakše uslove za upis naredne godine studija, kao i to da školarine ne premašuju visinu tri minimalne mesečne zarade u Srbiji.

Studenti su prvi put sa istim zahtevima protestovali 6. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blokiran Filološki fakultet

Izvor: Mondo, 17.Okt.2011

Filološki fakultet u Beogradu danas su blokirali studenti i nastava se ne održava, dok druge službe rade redovno.

Nastavak na Mondo...

Studenti blokirali Filološki fakultet u Beogradu

Izvor: EMportal, 17.Okt.2011

Filološki fakultet u Beogradu danas su blokirali studenti i nastava se ne održava, dok druge službe rade redovno. Razlog protesta školarine i materijalni položaj studenata.

Nastavak na EMportal...

STUDENTI ZAUZELI FILOLOŠKI FAKULTET

Izvor: Kurir, 17.Okt.2011

BEOGRAD - Filološki fakultet u Beogradu danas su blokirali studenti i nastava se ne održava, dok druge službe rade redovno..."Filološki fakultet je od danas u blokadi, sva nastava se odlaže do daljeg i zgrada fakulteta se nalazi pod kontrolom studenata", saopštio je Plenum studenata Filološkog...

Nastavak na Kurir...

Blokiran Filološki fakultet

Izvor: RTS, 17.Okt.2011

Studenti blokirali Filološki fakultet u Beogradu i na njemu se nastava ne održava do daljeg. Fakultet gleda s nerazumevanjem na blokadu, izjavila Aleksandra Vraneš, dekan Filološkog fakulteta...Filološki fakultet u Beogradu blokirali su studenti i nastava se ne održava, dok druge službe rade redovno..."Filološki...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.