Stručna obuka za  posao u vojnomedicinskim ustanovama

Izvor: RTS, 17.Avg.2017, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručna obuka za posao u vojnomedicinskim ustanovama

Konkurs za medicinske tehničare koji žele da rade na VMA i u drugim vojno-zdravstvenim ustanovama produžen je do 21. avgusta. Kandidati moraju da odsluže šest meseci vojnog roka. Prva, junska generacija vojnika završava stručnu obuku u Nišu.
Vojnici junske klase koji su se prijavili na konkurs za vojnomedicinske ustanove trenutno su na stručnoj obuci u Nišu.

Ovaj deo obuke traje 45 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i u završnoj je fazi. U novoformiranoj četi je 39 vojnika, a više od dve trećine su žene.
Većina kandidata već ima praktično iskustvo u zdravstvenim ustanovama. U Nišu uče kako da se ponašaju u improvizovanim ratnim uslovima. Naredna tri meseca kandidati obuku nastavljaju na Vojnomedicinskoj akademiji.
Na osnovu konkursa, posla na VMA i u ostalim vojnim ustanovama ima za 130  medicinskih tehničara, laboranata i farmaceutskih tehničara.
Na VMA kažu da će oni koji se zaposle kao profesionalni vojnici imati mogućnost da preko sanitetetskih službi učestvuju i u međunarodnim mirovnim misijama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.