Štrajk upozorenja u zdravstvu

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk upozorenja u zdravstvu

Beograd -- Tri sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti organizovaće jednočasovni štrajk upozorenja. Obustava rada trajaće od 11 do 12.

Oni zahtevaju izmenu uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata i doslednu primenu kolektivnih ugovora.

Članovi Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, Novog sindikata zdravstva Srbije i Sindikata zdravstva "Sloga", najavili su da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 11 do 12 sati obustaviti rad u zdravstvenim ustanovama.

Štrajk upozorenja trajaće sat vremena, u skladu sa zakonom. Štajk treba da upozori Vladu Republike Srbije i ministra zdravlja na sve one probleme koji teško opterećuju zdravstvo Srbije. Ako progovori sa resornim ministrom ne uspeju, onda ćemo od maja morati da pređemo u granski štrajk i to je stav većine sindikata organizovanih u zdravstvu, a pogotovo Novog sindikata zdravstva. Poštovaćemo samo minimum procesa rada", kaže za B92 Živorad Mrkić, predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije.

Sindikat lekara i farmaceuta već dve nedelje štrajkuje, uz poštovanje minimuma rada, sa istim zahtevima, koje je, međutim, Ministarstvo zdravlja ocenilo kao neosnovane, a štrajk politički motivisanim.

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite ASNS je najavio da će 3. maja stupiti u štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada.

Predstavnici Sindikata medicinskih sestara i tehničara još nisu odlučili da li će se pridružiti štrajku.

Sindikati traže i povlačenje i odlaganje roka za primenu uredbe o korektivnom koeficijentu i povlačenje uredbe o uslovima koje mora da ispunjava zdravstvena ustanova za pružanje ugostiteljskih usluga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U sredu štrajk upozorenja zaposlenih u zdravstvu

Izvor: NaDlanu.com, 25.Apr.2012

BEOGRAD, 25. aprila 2012. (Beta) - Tri sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti organizovaće u sredu jednočasovni štrajk upozorenja zahtevajući izmenu uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata i doslednu primenu kolektivnih ugovora... BEOGRAD, 25. aprila 2012. (Beta) - Tri...

Nastavak na NaDlanu.com...

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u zdravstvu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2012

Tri sindikata zdravstva održali su jednočasovni štrajk upozorenja zahtevajuću povlačenje Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata i doslednu primenu kolektivnih ugovora...U okviru štrajka upozorenja, oko 100 članova tih sindikata okupilo se ispred Upravne zgrade Kliničkog centra Srbije,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.