Stotinu projekata na međunarodnom sajmu investicija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2011, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotinu projekata na međunarodnom sajmu investicija

NOVI SAD -

Na šestom međunarodnom sajmu investicija - "Investekspo", koji će biti održan u Novom Sadu od 25. do 27. oktobra, oko 50 učesnika predstaviće stotinu investicionih projekata, saopštio je danas Novosadski sajam.

Veći broj direktnih učesnika i gostiju iz inostranstva na štandovima pojedinih gradova i opština, Sajmu investicija daće ozbiljniji međunarodni karakter.

Organizatori najavljuju da će na predstojećoj sajamskoj manifestaciji posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mesto zauzeti učesnici iz Republike Srpske i to iz opština Banjaluke, Gradiške, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada i Prijedora.

Rumuniju će predstaviti gradovi Deda i Đulvez, a nastupiće i Trgovinska komora Slovačke i Francuski nacionalni institut.

Posredstvom Privredne komore Srbije (PKS) upućen je poziv predstavnicima komora Foruma Jadransko - jonskih zemalja (Italija, Grčka, Albanija, Slovenija, Hrvatska, BiH i Crna Gora), što je deo i plana aktivnosti PKS za vreme predsedavanja Srbije Jadransko - jonskoj inicijativi.

U okviru Dana energetike, manifestacije koja će takođe pod zajedničkim nazivom "Investekspo" biti održana u istom sajamskom terminu, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine u Kongresnom centru Novosadskog sajma, biće održano šest međunarodnih stručnih skupova.

Razgovaraće se o obnovljivim izvorima energije, biomasi, energetskoj efikasnosti, energetskoj elektronici, prirodnom gasu i geotermalnoj energiji.

"Investekspo" je događaj od posebnog značaja za promociju naših gradova i opština ali i čitave Srbije kao poželjne i sigurne investicione destinacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novosadski sajam: Stotinu projekata na međunarodnom sajmu investicija

Izvor: Economy.rs, 17.Okt.2011

Na šestom međunarodnom sajmu investicija - Investekspo, koji će biti održan u Novom Sadu od 25. do 27. oktobra, oko 50 učesnika predstaviće stotinu investicionih projekata, saopštio je danas Novosadski sajam.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.