Stiže vakcina protiv tuberkuloze

Izvor: Danas, 20.Sep.2012, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže vakcina protiv tuberkuloze

Danas očekujemo potpisivanje ugovora za nabavku be-se-že vakcine (protiv tuberkuloze) i OPV vakcine (protiv dečije paralize), te bi prvi kontingent cepiva trebalo da stigne u Srbiju sledeće nedelje, kažu za Danas u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO). Ove vakcine su bile deficitarne u proteklom periodu, a RFZO je sproveo postupak javne nabavke u skladu sa planom obavezne imunizacije, prema potrebama koje je dostavio Institut za javno zdravlje „Batut“. Ostale vakcine koje su nedostajale zdravstvenim ustanovama u Srbiji stigle su početkom nedelje.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Uskoro vakcinacija protiv gripa

Izvor: B92, 21.Sep.2012, 13:33

Vakcinacija protiv sezonskog gripa počeće polovinom oktobra, a u toku je postupak javne nabavke vakcina, rečeno je danas Tanjugu u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO)..."U toku je postupak javne nabavke vakcina protiv sezonskog gripa, a za poslednju sedmicu septembra zakazano je otvaranje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.