Stereotip opstao: Srbi agresori, ostali žrtve

Izvor: B92, 26.Jun.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stereotip opstao: Srbi agresori, ostali žrtve"

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica pozdravio je izjavu predsednika Vlade Srbije da je odluka Švajcarske da Nasera Orića izruči BiH sve samo ne pravična.

"To je još jedan dokaz da se značajan deo međunarodne zajednice i dalje drži lažnog stereotipa da su Srbi agresori i zločinci, a Hrvati, Bošnjaci i Albanci oslobodioci i žrtve. Ovakav pristup sigurno neće doprineti međusobnom razumevanju i iskrenom pomirenju među narodima koji žive na području bivše Jugoslavije", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Miodrag Linta.

Predsednik Koalicija udruženja izbeglica pozdravio je stav predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da u Srbiji postoji snažna volja da se kazne svi oni koji su počinili ratne zločine protiv ratnih zarobljenika i civila nesrpske nacionalnosti, kao i da se o svakom zločinu otvoreno govori.

"Nažalost, u Zagrebu i u Sarajevu, ratni zločinci se slave kao heroji, a srpske žrtve se ponižavaju, umanjuju ili negiraju. Pravosuđe u Hrvatskoj i BiH je etnički motivisano, jer brani zločince koji su počinili zločine nad Srbima i procesuira svakog Srbina koji je učestvovao u vojsci Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, bez obzira što u velikoj većini slučajeva ne poseduje dokaze", naveo je Linta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

»Stereotip opstao: Srbi agresori, ostali žrtve«

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2015

Predsjednik Koalicije udruženja izbeglica pozdravio je izjavu predsjednika Vlade Srbije da je odluka Švajcarske da Nasera Orića izruči BiH sve samo ne pravična..."To je još jedan dokaz da se značajan deo međunarodne zajednice i dalje drži lažnog stereotipa da su Srbi agresori i zločinci, a...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.