Stejt department o ljudskim pravima u Srbiji

Izvor: Mondo, 12.Mar.2010, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department o ljudskim pravima u Srbiji

U izveštaju o stanju ljudskih prava u Srbji tokom 2009, Stejt department navodi da su zabeleženi slučajevi preterane upotrebe policijske sile, korupcije u policiji i pravosuđu i ukazuje na dugotrajne sudske postupke, pritiske na novinare i organizacije za zaštitu ljudskih prava, etničku, polnu i versku diskriminaciju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

State Department: Nastavljena teška kršenja ljudskih prava u svijetu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Mar.2010, 23:51

Američki State Department u četvrtak je objavio godišnje izvješće o stanju ljudskih prava, u kojem ističe da su vlade diljem svijeta u 2009. godini nastavile s teškim kršenjem ljudskih prava, posebno u 30-ak zemalja u kojima traju oružani sukobi kao što Afganistan, Irak, Mianmar, DR Kongo,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Crnogorci ne veruju institucijama

Izvor: RTS, 12.Mar.2010

U izveštaju Stejt departmenta o ljudskim pravima za prošlu godinu navodi se da je u Crnoj Gori rasprostranjena korupcija, kriminal i nepoverenje građana u državne institucije...Visoki stepen korupcije i kriminala, nepoverenje građana u državne institucije i sudstvo, kao i pokušaji stalnog suzbijanja...

Nastavak na RTS...

Najgore u pravosuđu

Izvor: Danas, 12.Mar.2010

Organizacije za zaštitu ljudskih prava često su u Srbiji izložene napadima zbog kritičkih stavova na račun vlade, naveo je američki Stejt department u izveštaju o stanju ljudskih prava tokom 2009, u delu posvećenom Srbiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.