Stefanović: Ukinuta Uredba o pomoćnoj policiji

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jan.2017, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Ukinuta Uredba o pomoćnoj policiji

Uredba o pomoćnoj policiji stavljena je van snage na sednici Vlade Srbije, potvrdio je Tanjugu potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je ranije najavio da će vlada ukinuti Uredbu o pomoćnoj policiji i da ta policija neće biti formirana.

- Uredba evo već 12 godina postoji, a svi kažu da je štetna i mi ćemo kao vlada ukinuti tu uredbu i neće biti formiranja bilo kakve pomoćne policije - rekao je Stefanović poručivši istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << mladim ljudima iz Kriminalističko-policijske akademije da, nažalost, zbog pritisaka koje vrše Saša Radulović, Dveri i DS, MUP neće biti u mogućnosti da ih zapošljava.

Upitan zašto podleže tom pritisku, ministar je rekao da je prejaka hajka koja se vodi protiv vlasti "ne samo od tog dela opozicije, već i nekih medija".

Foto: novisad.rs

- Predstavljaju nas kao monstrume koji ne znam šta rade zbog toga što su oni i njihovi koalicioni partneri formirali to za šta nas otpužuju. Neće biti formirana pomoćna policija i kao što danas nema nijednog pomoćnog policajca, neće ga ni biti - rekao je Stefanović.

On je ponovo podsetio da je 2005. donet Zakon kojim se predviđa pomoćna policija.

- Nijedna vlast, nijedna vlada ni premijer nisu ga ukinuli, povukli ili promenili. Oni su doneli Uredbu 2006. godine, a mi nismo angažovali nikada nijednog pomoćnog policajca - rekao je Stefanović.

Ističe da je danas u MUP-u 4.000 pripadnika policije manje, nego 2014. godine, da se štedi, ali da je policija efikasnija.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević

- Da smo hteli da stvaramo, kao što nam se spočitava, neku partijsku vojsku ne bismo imali 4.000 manje ljudi u policiji - podvukao je Stefanović. - Oni su donosili Uredbu o pomoćnoj policiji, oni je formirali, a sada nas optužuju za to. A mi nikada nismo angažovali nijednog pomoćnog policajca - rekao je on.

Pojedine opozicione stranke, uključujući DS, LSV, Pokret za preokret, DJB i Dveri navele su ranije da Uredbom o pomoćnoj policiji vlada nastoji da zamaskira svoju nesposobnost, podriva instituciju policije i pokušava da formira paralelnu stranačku policiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.