Izvor: Politika, 26.Nov.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Tražimo odgovorne za zloupotrebu falsifikovanja lične karte Andreja Vučića

BEOGRAD – Policija je nepobitno utvrdila da je lična karta Andreja Vučića, brata srpskog premijera, falsifikovana, a istraga će utvrditi ko je omogućio dalje radnje s tim falsifikatom, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Na sednici skupštinskog Odbora za oddbranu i unutrašnje poslove, Stefanović je objasnio da je policija „kroz različite veštake i grafologe nepobitno utvrdila da je došlo do falsifikovanja lične karte”.

„Njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << potpis nije istovetan onome koji je koristio u svom originalnom dokumentu i nepobitno je utvrđeno da fotogarfija nije ista, kao i da postoji ogromna razlika u ličnoj karti u serijskom broju, u određenim podacima vezanim za adresu, opštini ustanovanja i svemu ostalom..„, rekao je Stefanović.

On je naveo i da je straga i dalje u toku, kao i da ga ne interesuje ''samo ko je falsifikovao ličnu kartu već ko su lica koja su omogućila upis u registar i koja su omogućila dalje radnje vezane za preduzeće „Asomakom”.

„Mi ćemo to razotkriti u nekom najkraćem mogućem roku a imaćemo i lice koje će, vrlo skoro pružiti dodatne informacije „, rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje poslanika Nove Stranke Zorana Zivkovića u vezi falsifikovane lične karte Andreja Vučića.

Saslušano više osoba zbog napada na Beka

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih polslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija do sada saslušala više osumnjičenih za pokušaj ubistva biznismena Milan Beka.

„Do sada smo obavili razgovore sa više lica, a neki su testirani i na poligrafu”, rekao je Stefanović na sednici skupštinskog Odbora za odbranu u unutrašnje poslove.

On je dodao da Beko još nije dao zvaničan iskaz policiji.

„Policija je juče pokušala da razgovara sa Bekom, ali je on rekao da mu je potrebno još vremena da se oporavi”, kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, u toku je forenzički proces obrade podataka, a kada Beko bude dao izjavu ona će se uporediti sa iskazima već saslušanih osoba.

Milan Beko ranjen je 14. novembra, kada je na njega pucano ispred njegove kuće na Senjaku. Povrede su bile opasne po život, ali je zdravstveno stanje ovog biznismena i nekadašnjeg ministra sada stabilno.

Stefenović: Napad na novinara Foneta prioritet policije

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da policija napad na novinara Foneta Davora Pašalića tretira kao izuzetno značajan slučaj, ali da je veliki problem to što se Pašalić nije odmah posle napada obratio policiji.

Stefanović je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove kazao da je Pašalić posle napada otišao kod lekara, a onda kući.

„Mi smo iz medija saznali da se to desilo i poslali smo naše službenike da razgovaraju sa njim”, kazao je Stefanović.

On je dodao da je nekoliko osoba privedeno na identifikaciju ali da je Pašalić rekao da nije u stanju da prepozna bilo koga.

„To je značajno otežalo našu istragu, ali mi nastavljamo dalje. Formirana radna grupa ponovo će proći kroz sve”, rekao je Stefanović.

Davor Pašalić napadnut je 3. jula, u blizini svog stana, prilikom povratka sa posla. Njega su u novobeogradskom bloku 23, napala trojica mladića koja su mu tražila novac. Kada je odbio da im preda novac brutalno su ga pretukli, vređajući ga da je ustaša. Isti huligani su ga nešto kasnije ponovo pretukli.

Pašalić je u napadu zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba i zadobio je modrice po telu, što je ustanovljeno na Vojnomedicinskoj akademiji. Agencija Fonet tada je saopštila da je Pašalić nakon što su mu sanirane povrede na VMA dao izjavu policijskoj patroli koja je tu bila.

Upitan dokle je stigla istraga o hakerskim napadima sa sajt Peščanika, Stefanović je rekao da je za policiju taj slučaj završen i da je sada sve u rukama tužilaštva.

Stefanović:Zadovljavajući nivo bezbednosti na jugu

BEOGRAD – Na području Bujanovca, Preševa i Medveđe bezbednosna situacija je na zadovoljavajućem nivou uprkos povremenim političkim pravokacijama, izjavio je danas ministar unutrasnjih psolvoa Nebojša Stefanović.

On je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrasnje poslove rekao da se policija, uprkos određenim političkim pravokacijama, trudi da reaguje samo kada je ugrožena bezbednost građana.

Stefanović je rekao da policija ne pravi razliku među građanima po nacionalnosti i da se prema svima isto odnosi.

Prema njegovim rečima, policija je asistirala pri „seči struje” i Srbima i Albancima, zaplenjivala je švercovani duvan i od jednih i od drugih...

„Ne pravim selekciju među ljudima po nacionalnosti...a onaj ko izvrši krivično delo, biće uhapšen”, rekao je Stefanović.

Tanjug

objavljeno: 26.11.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Utvrđena krađa identiteta Vučića"

Izvor: Prva.rs, 26.Nov.2014

Na sednici skupštinskog Odbora za oddbranu i unutrašnje poslove, Stefanović je objasnio da je policija "kroz različite veštake i grafologe nepobitno utvrdila da je došlo do falsifikovanja lične karte".. "Njegov potpis nije istovetan onome koji je koristio u svom originalnom dokumentu i nepobitno...

Nastavak na Prva.rs...

Lična karta Andreja Vučića falsifikat

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2014

Policija je utvrdila da je lična karta Andreja Vučića, brata srpskog premijera, falsifikovana, a istraga će utvrditi ko je omogućio dalje radnje s tim falsifikatom, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović...Stefanović je objasnio da je policija "kroz različite veštake i grafologe nepobitno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.