Stefanović: Kritike Srbije bez argumenata

Izvor: B92, 08.Jul.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Kritike Srbije bez argumenata

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je tvrdnje da u Srbiji postoji niz problema s ljudskim pravima.

On je te navode povezao sa glasanjem o rezoluciji o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN.

"Brojni su primeri profesionalnog i humanog postupanja pripadnika policije, ali i građana Srbije, prema migrantima i tražiocima azila. Zbog toga i biraju Srbiju kao zemlju kroz koju se bezbedno kreću sa svojim porodicama ka trećim zemljama", navodi Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u saopštenju.

Prema njegovim rečima, u danu kada Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije izglasao rezoluciju o Srebrenici, u kojoj se "najstrašnije optužuje srpski narod", usledili su "brojni pritisci i kritike bez argumenata sa svih strana".

Ministar nije precizirao na koje kritike tačno misli, ali organizacija Amnesti Internešenel objavila je juče izveštaj zasnovan na intervjuima sa migrantima koji su posvedočili da su ih pojedini pripadnici srpske policije tukli ili im tražili mito.

Stefanović je pozvao sve institucije, nevladin sektor i pojedince, da ukoliko imaju bilo kakav dokaz narušavanja ljudskih prava izbeglica to odmah prijave nadležnim organima jer u suprotnom, prema njegovim rečima, "tvrdnje o nehumanom i nezakonitom postupanju ostaju neutemeljene".

"Evropske zemlje Srbiju prihvataju kao ravnopravnog partnera u rešavanju problema migratornih kretanja, pa su iznenađujuće optužbe o nebezbednosti i torturi kojima su migranti, navodno, izloženi u našoj zemlji", dodao je on.

Ministar unutrašnjih poslova podsetio je da su Vlada i premijer Aleksandar Vučić osnovali komisiju za istraživanje ubistava novinara, koja je "napravila bitne pomake u do tada nerešenim slučajevima" jer su posle 14 godina tapkanja u mestu pred lice pravde izvedene ubice Slavka Ćuruvije.

Takođe je istakao da je Vlada "bila i ostaje posvećena kažnjavanju ratnih zločinaca, i spremna je da se pokloni svim nevino stradalim žrtvama".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kritike Srbije bez argumenata

Izvor: Akter, 08.Jul.2015

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je danas tvrdnje da u Srbiji postoji niz problema s ljudskim pravima, povezujući te navode sa glasanjem o rezoluciji o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN.."Brojni su primeri profesionalnog i humanog postupanja pripadnika policije, ali i građana...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.