Stanari kod Skupštine isterani zbog poslanika: Sa parkinga im odneli automobile bez najave!

Izvor: Blic, 11.Jun.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanari kod Skupštine isterani zbog poslanika: Sa parkinga im odneli automobile bez najave!

Deo stanara Vlajkovićeve ulice i Terazija u Beogradu šokirao se u ponedeljak ujutru kada su videli da im nema automobila na parkingu kod Skupštine Srbije. Od 27 parking mesta koja su bila namenjena za korišćenje po tarifi u crvenoj zoni 12 oduzeto bez ikakve najave

Ispostavilo se, da su im vozila odnele ekipe JKP “Parking servis” i to sa parking mesta koja su u ponedeljak ujutru iznenada obeležena žutim i tako rezervisana za poslanike Skupštine Srbije. Stanari tvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da im je 12 od ukupno 27 parking mesta koja su bila namenjena za korišćenje po tarifi u crvenoj zoni oduzeto pre dva dana i to bez ikakve najave.

A šta se zapravo desilo? Radnici “Beograd puta” su iscrtali žute linije na 12 parking mesta u ponedeljak ujutru. Automobili su bili parkirani, ali to nije smetalo radnicima "Beograd puta" da naprave žute linije. Saobraćajci su onda uredno ostavili na šoferšajbne kazne. Na jednoj od kazni piše da vlasnik vozila ima tri minuta da pomeri automobil i to od 8.09 do 8.12 sati.

- Nisam mogao da verujem da mi je “pauk” odneo automobil pošto sam se parkirao na mestu koje nije bilo rezervisano, a uredno sam platio mesečnu kartu. Niko nas nije ni obavestio da će doći do promena na parkingu - priča dr Miloš Kostić koji živi u Vlajkovićevoj.

Automobil je našao na depou Parking servisa na Vidin kapiji i odlučio da se žali.

- Na šalteru su mi rekli da idem u saobraćajnu policiju u Ljermontovljevu, a tamo su me uputili na “Parking servis” i Sekretarijat za saobraćaj. U Sekretarijatu za saobraćaj uputili su me na “Parking servis” i saobraćajnu policiju, a rekli su mi da potvrdu o tome kada je izvršena prenamena možemo dobiti od “Beograd puta”.

Kada smo od “Beograd puta” tražili obavestenje o tome kada je tačno promenjena horizontalna signalizacija na parkingu oni su mi za izdavanje te potvrde tražili čak 3.800 dinara. Platio sam 8.830 dinara “Parking servisu” kako bi preuzeo automobil - jada se Miloš.

S druge strane, Gordana Lekić koja stanuje na Terazijama odbija da plati takozvanu dnevnu kartu “Parking servisu”.

- Neću da platim jer me niko nije obavestio da tu ne mogu da se parkiram - prića Gordana.

U želji da saznamo ko je odgovoran pozvali smo nadležne, ali smo doživeli slične “šetanje” od šaltera do šaltera. U “Parking servisu” i “Beograd putu” su nam rekli da su oni izvršioci naloga. U Direkciji i Sekretarijatu za saobraćaj prebacivali su nadležnost sa jednih na druge.

- Zovite Sekretarijat za saobraćaj. Oni su za to odgovorni - bilo je sve što su rekli u Direkciji za puteve. Sličan odgovor dao je i Dušan Rafailović, sekretar za saobraćaj.

- Ne znam o čemu se radi. Zovite Direkciju za puteve - rekao je Rafailović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

POSLE PISANJA "BLICA" Stanarima vraćena parking mesta koja su im uzeta zbog poslanika!

Izvor: Blic, 11.Jun.2014

Nakon pisanja “Blica” o stanarima Terazija I Vlajkovićeve ulice kojima su u ponedeljak odnesena vozila zbog toga što su parking mesta na kojima su parkirali automobile dodeljna poslanicima Narodne skupštine, Grad je odlučio da ovo parking vrati u pređašnje stanje! Takođe, “Parking servis”...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.