Stajaće ovacije za „Smrdljivu bajku“ u Sava centru

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stajaće ovacije za „Smrdljivu bajku“ u Sava centru

Svetska premijera filma „Smrdljiva bajka“ scenariste i reditelja Miroslava Momčilovića održana je sinoć u Sava centru a publika u prepunoj sali dugim, gromkim aplauzom na nogama pozdravila je ekipu filma.

Gledaoci su zdušno pokazali koliko ih je film poneo, pljeskom dlanova koji se orio posebno su pozdravili Žarka Lauševića koliko zbog izvrsno odigrane glavne muške uloge toliko i zbog povrtka na filmsko platno posle čitavih 16 godina.

I Jelena Đokić kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ema, i Pera Božović kao kralj beskućnika pobrali su velike simpatije publike i niz pohvalnih komentara. A na poklon su izašli i beba i psić koji u filmu imaju svoje posebno mesto.

Dirljiv film o beskućnicima, odnosno socijalna i egzistencijalna drama u čijem je središtu ljubavna priča a kojoj je uporište i ishodište čovekoljublje nikoga nije ostavila ravnosušnim.

“Moj glavni utisak je da sam ponovo počeo da verujem u bajke. Već sam zaboravio šta su bajke a dođe Žarko pa me iznova uveri da postoje bajke”, kazao je Irfan Mensur.

“Blistavi talenti Žarka Lauševića, Jelene Đokić, Bojana Žirovića, Miroslava Momčilovića u čemernoj majčici Srbiji”, zdušno je prokomentarisala rediteljka Ljiljana Todorović.

“Reakcija publike je sve rekla”, rekao je Branko Cvejić.

A u VIP salonu čestitke, pohvale, ushićenje…i podsećanje kako je Momčilović inspiraciju za ovaj film imao i u sopstvenom komšiluku, gde, kako je rekao, u šahti žive dvoje beskućnika i uglavnom im ništa nije važno sem toga da se vole.

Hvaljenu glumačku ekipu “Smrdljive bajke” (producent “Brigada”) čine i Aleksandar Đurica, Miša Samolov, Cile Ilić, Cveta Mesić i drugi a tokom narednih dana film će imati premijere i u drugim gradovima Srbije gde će se publici takođe pokloniti umetnička ekipa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.