Šta da očekujemo od najjačeg golfa ikada?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2015, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta da očekujemo od najjačeg "golfa" ikada?

Nije tajna da Folksvagen planira da izaci "golf R400", ali sada su se pojavili i detalji o novom modelu.

Direktor VW grupe Hajnc Jakob Neser dao je prvo zvaničnu potvrdu da će "golf R400" ući u proizvodnju i da će imati više od 400 konjskih snaga.

- Donosimo vam novu sportsku verziju "golfa", najjaču do sada, sa imenom "golf R400". Trenutno se radi na razvoju ovog modela - rekao je Neser za časopis CAR.

Ovaj automobil će biti prvi proizvodni model koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će debitovati sa novim 2.0 turbo motorom koji je prvi put ubačen u "audi TT kvatro sport" koncept. U toj studiji, motor je davao 414ks, a "golf R400" bi mogao da ga dobije sa istom snagom, ili nešto manje. Pored toga, biće dodat i pogon na sva četiri točka, pa bi R400 trebalo da postane najbrži proizvodni hečbek.

Što se tiče dizajna "golf R400" će preuzeti neke od detalja GTI i R modela, ali će doći sa novim aerodinamičnim paketom sa spliterila i novim spojlerom. Uključene su i unapređene kočnice koje će se nositi da dodatnom snagom. Proizvodna linija će ostati ista, što će omogućiti VW grupi da proizvodi ovaj model u fabrikama koje prave standardne "golf" modele.

Ovo je posebno značajno, pošto VW ne planira da "golf R400" bude limitirani model, već deo regularne ponude "golfa". Ovaj automobil bi trebalo da debituje u Frankfurtu u septembru, a prve isporuke se očekuju krajem 2015. godine, ili početkom 2016.

Što se tiče cene, trebalo bi da košta oko 50.000 € u Nemačkoj.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.