Srušio se vojni avion UAE

Izvor: B92, 27.Feb.2014, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se vojni avion UAE

Dubai -- U Ujedinjenim Arapskim Emiratima poginula su dva člana posade pri padu vojnog aviona za obuku, objavila je tamošnja državna novinska agencija.

Agencija VAM je prenela da je avion pao tokom rutinskog zadatka u okviru obuke i da vlasti istražuju uzrok nesreće. Nema podataka o tipu aviona.

Ujedinjeni Arapski Emirati imaju američke lovce-bombardere F-16 i francuske "miraže", helikoptere "apaš" i razne avione za obuku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UAE: srušio se avion za obuku vojnih pilota

Izvor: Vostok.rs, 28.Feb.2014, 13:36

28.02.2014. -..U Ujedinjenim Arapskim Emiratima srušio se školski vojni avion. Poginula su oba pilota. „Incident se dogodio za vreme običnog trening leta, poginuli su pilot i njegov pomoćnik“, - rekao je predstavnik komande oružanih snaga UAE. Istraga je u toku. Nije rečeno o kom se modelu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.