Srpski radnici praznuju manje od ostatka sveta

Izvor: Kurir, 26.Okt.2014, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski radnici praznuju manje od ostatka sveta

Sa devet prazničnih dana u toku godine naša zemlja među prvih pet država s najmanje neradnih dana godišnje

BEOGRAD - Sa devet prazničnih dana u toku godine Srbija se našla u prvih pet zemalja koje imaju najmanje neradnih prazničnih dana godišnje, pokazalo je istraživanje koje je merilo koliko je broj dana posvećenih slavljima u korelaciji sa zadovoljstvom na poslu.

Analiza konsultantske kompanije „Mercer“ pokazala je da je naša zemlja pri samom vrhu liste >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << država koje nisu preterano sklone praznovanju, iako nam nije strano da odmore produžavamo spajanjem prazničnih dana.

Listu lidera po broju državnih praznika u toku godine, međutim, predvode Kolumbija i Indija, dok Meksiko i Britanija imaju najmanje, samo sedam, odnosno osam prazničnih dana.

Posmatrano na globalnom nivou, najviše se praznuje u Aziji (osam dana), zatim u Latinskoj Americi (četiri dana), zapadnoj Evropi (tri dana), centralnoj i istočnoj Evropi (tri dana), pa na Bliskom istoku i Africi (dva dana) i na kraju Severnoj Americi.

Što se Evrope tiče, najviše praznuju Finci sa čak 15 praznika u toku godine.

(S. Đ.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.