Srpska lista sutra podnosi žalbu na Zakon o Trepči

Izvor: RTS, 12.Okt.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista sutra podnosi žalbu na Zakon o Trepči

Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić zajedno sa poslanicima, podneće sutra žalbu Ustavnom sudu Kosova na usvojeni Zakon o Trepči. Žalba će, kako je saopšteno iz Srpske liste, biti predata u 10 sati u zgradi Ustavnog suda.
Kosovska skupština usvojila je u noći između petka i subote Zakon o Trepči prema kojem 80 odsto kapitala pripada samoproglašenoj državi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo, a 20 odsto zaposlenima u tom kombinatu.
Prmijer Srbije Aleksandar Vučić obavestio je juče javnost da je Vlada Srbije odlučila da poništi sve pravne posledice akata i radnji privremenih institucija samourpave u Prištini koji se odnose na pravni i faktički položaj "Trepče".
"Ovakvu odluku smo bili prinuđeni da donesemo jer želimo da Trepča nastavi da radi", rekao je premijer.
"Trepča" je od vitalnog značaja za opstanak severa KiM, istakao je Vučić.
"U Trepči trenutno radi 600 do 1.200 ljudi, a 3.000 je na budžetu. U Trepči imamo dva rudnika, dva na severu koja su otvorena, Belo Brdo i Crnac, oba se većim delom nalaze na teritoriji centralne Srbije", rekao je premijer. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska lista podnosi žalbu na zakon o Trepči

Izvor: B92, 13.Okt.2016, 01:05

Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić zajedno sa poslanicima, podneće žalbu Ustavnom sudu Kosova na usvojeni zakon o Trepči...Žalba će, kako je saopšteno iz Srpske liste, biti predata u 10 sati u zgradi Ustavnog suda...Kosovska skupština usvojila je u noći između petka i subote...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.