Srpska: Uhapšeno 48 narko dilera

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2010, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska: Uhapšeno 48 narko dilera

U jednoj od najvećih policijskih akcija na suzbijanju narkotika koja je u toku na prostoru Republike Srpske, ali i cele Bosne i Hercegovine, uhapšeno je 48 osoba i pretreseno više od 100 lokacija, saopštila je danas policija.

 Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da je u toku ispitivanje privedenih, nakon čega će biti odlučeno za koja će biti zatražen pritvor.

Grubešić je napomenuo da će više detalja o ovoj akciji biti poznato sutra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
U okviru policijske akcije "Kodžaga" do 13.00 časova izvršen je pretres na 103 lokacije u BiH, uhapšeno je 48 osoba i zaplenjena veća količina narkotičkih sredstava, oružja i municije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo.

Čađo je istakao da se akcija, koja je usmerena protiv organizovanog kriminala, odvija na širem području RS, Federacije BiH i Brčko distrikta.

''Sprovedena akcija je međunarodnog karaktera, jer su organizovane kriminalne grupe rasturale drogu na području zapadnog Balkana'', rekao je Čađo.

Akcija je po nalogu Tužilaštva BiH istovremeno izvedena u Brčkom, Doboju, Bijeljini, Banjaluci, Prnjavoru, Odžaku i Čeliću.

U akciji, su učestvovali pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova RS i FBiH, policije Brčko distrikta, kao i kantonalni MUP-ovi Tuzle, Travnika i Orašja.

Po nalogu Tužilaštva u više gradova Bosne i Hercegovine jutros je počela jedna od najvećih akcija združenih policijskih snaga. Planirano je oko 100 pretresa objekata i vozila osumnjičenih radi razbijanja lanca organizovanog kriminala, trgovine narkoticima i oružjem.

Akcija je sprovedena u više gradova, uključujući Brčko, Bjeljinu, Banja Luku, Odžak, Čelić, Doboj i Prnjavor. Tužioci iz Posebnog odeljenja Tužilaštva BiH za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju nalaze se na terenu i koordiniraju rad policijskih snaga.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Kodžagom" po dilerima

Izvor: Večernje novosti, 20.Maj.2010

Na području cele Bosne i Hercegovine u četvrtak je počela velika zajednička policijska akcija. Pretreseno ukupno 103 lokacije i uhapšeno 48 osoba. Akcija ima međunarodni značaj

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.