Srna je napustila POVREĐENO LANE, a onda je jedan ČOVEK pokazao sav smisao ljudskosti (VIDEO)

Izvor: Blic, 26.Feb.2017, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srna je napustila POVREĐENO LANE, a onda je jedan ČOVEK pokazao sav smisao ljudskosti (VIDEO)

U blizini nacionalnog parka Jeloustoun u SAD rođena su dva mala laneta. Jedno od njih je imalo poteškoća da hoda u korak sa majkom i bratom. Nešto očigledno nije bilo u redu sa njegovom prednjom nogom, pa je lane zbog toga ostalo samo na svetu.

Bojeći se za život svog zdravog laneta, kao i za svoj, zbog okolnih predatora, srna je odlučila da ostavi svoje nesposobno lane iza sebe.

Čovek koji je zabeležio trenutak kad lane ostaje samo na livadi, je znao da nesposobna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << životinjica neće moći da preživi okružena predatorima oko sebe.

Darijus je zato odlučio da odnese lane u svoj dom, kako bi mu zalečio nogu i da ga upozna sa svojim ljubimcima, kucama i macama.

Napravio je protezu za povređenu nogu, od kutije od ovsene kaše, kako bi noga bila zaštićena dok polako zarasta.

Nakon nekoliko dana lane je prohodalo i veselo se igralo po dvorištu sa svojim novim drugarima.

Darijus je znao da je vreme da ga vrati u njegovo prirodno okruženje i da potraži njegovu porodicu.

Nakon nekoliko dana potrage lane je ponovo bilo sa svojom porodicom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.