Srce za decu: Prvi put smo spavali  na novim krevetima

Izvor: Blic, 12.Apr.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srce za decu: Prvi put smo spavali na novim krevetima

Baš su meki i udobni ovi kreveti, tako smo se lepo noćas naspavali. Ranije su nas bole žice koje su virile iz kreveta pa smo se u toku noći više puta budili, kažu Milica i Lazar.

Novi kreveti, ormari, radni stolovi sa stolicama, gomila igračaka i brdo hrane, koji su pristigli u sklopu velike humanitarne akcije „Blic fondacije“ - „Srce za decu“, beskrajno su obradovali Lazara (9) i Milicu (7) Jeremić iz Starog Bračina kod Ražnja.

Mališane, koji odrastaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u nemaštini s gotovo slepim ocem Dušanom i njegovim roditeljima od kada ih je ostavila majka dok su bili u pelenama, gomila darova dočekala je u dvorištu kuće po povratku iz škole, pričinivši im beskrajno zadovoljstvo.

Kako da donirate

Sredstva se prikupljaju preko Blic Fondacije, i to slanjem SMS-a na 2552(100 dinara za sve mreže) ili uplatom na tekući račun.

Dinarski račun:

2750010221949709 90 - rsd Societe Generale Srbija, Beograd

Devizni račun:

10221949711 84 – eur 10221949717 66 – usd 10221949724 45 - chf Societe Generale Srbija, Beograd

Novi nameštaj potpuno je izmenio sobu u kojoj žive deca. Oni su do sada spavali na starim kaučima, pa su ih novi ležajevi oduševili već prve noći.

Veseli dečji pogledi željni svega leteli su s paketa mleka, jogurta, i mlečnih proizvoda, na kutije s keksom i slatkišima ali su se najduže zadržali na paketićima sa igračkama.

- Nikada u životu nisam videla ovoliko igračaka. Presrećna sam - poverila se Milica dok je znatiželjno otvarala poklone.

Najviše se oduševila lutkama, ali i knjigama, školskim priborom, dok je Lazar bio opčinjen svojom prvom puškom, autićima i robotima.

- Želja mi je da budem vojnik kada porastem pa mi se zato najviše sviđa ova puška. Jedva čekam da je pokažem drugovima i da se zajedno igramo. Ovo je kao da sanjam - pričao je Lazar.

- Samo što san nije stvaran, a ovo je stvarno - ispravila ga je dve godine mlađa sestrica.

Kompjuter od vatrogasaca

Aleksinački vatrogasci su Milici i Lazaru ranije poklonili bicikl i kompjuter, mnogo igračaka kao i dva velika paketa sa slatkišima i garderobom, kao i kućnu hemiju. Stigli su i darovi desetak donatora iz svih krajeva Srbije.

Sada svako ima i svoj radni sto i stolicu, pa više nema guranja kada dođe na red pisanje domaćih zadataka.

- Hvala „Blic fondaciji“ i svim ljudima dobre volje koji nas pomažu. Namirnice koje smo dobili pomoći će nam da lakše preguramo sledeća dva tri meseca. Deca obožavaju mleko, ali ne možemo svakog dana da ih priuštimo na stolu za ručavanje - kaže baka Biljana Jeremić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.