Srbima ostaje samo kolektivna selidba

Izvor: Glas javnosti, Beta, 12.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbima ostaje samo kolektivna selidba

PRILUŽJE - Više od 500 Srba iz Prilužja i okolnih sela nastavilo je juče protest zbog desetodnevnog isključenja struje i ponovilo da će se iseliti sa Kosova ako problem ne bude rešen do petka.

Zamenik predsednika opštine Vučitrn Milorad Stolić rekao je za agenciju Beta da će do petka protesti biti mirni, a ako problem ne bude rešen, protest će se radikalizovati blokadom kosovskih institucija u Prilužju i organizovanim odlaskom u Beograd.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u protekla tri dana Prilužje je bez objašnjenja napustilo pet srpskih porodica. Stolić je naveo da se još ne zna da li su te porodice trajno napustile selo ili dok se ne reše problemi sa strujom.

- Ovih dana više domaćinstava zatražilo je od Kfora pratnju do administrativne linije sa Srbijom da napuste Kosovo sa svim članovima porodice i pokućstvom - kazao je Stolić.

ŠILOVO PONOVO BEZ STRUJE

Meštani Šilova su juče, posle kratkotrajnog uključenja, ponovo ostali

bez struje. Šilovo je prekjuče oko podneva dobilo struju posle devet

dana, ali je od sinoć opet bez električne energije. U selu ima oko

1.500 Srba.

Ima jedan koji tvrdi da ce odbraniti KiM pravnim sredstvima.Dakle,strpite se,bice bolje.

Siptari su postigli sve sto su zeleli, eto sad i etnicko ciscenje. Sami ce srbi otici sa Kosmeta.

Seku nam struju a kao da siptari pa placaju?

Zasto Srbija ne isece celom Kosmetu struju?

Prvo, ne znam zašto si ,,anoniman", kada ti je pitanje sasvim na mestu. Ja ću ti dati odgovor, koji nije izmišljotina, nego je u skladu sa zvaničnim planom (stranih sila i domaćeg izroda), a koji je više puta obelodanjen u medijima. Kada je šiptarskim teroristima od strane ,,SAD mentora" dato zeleno svetlo da proglase nekakvu, oni kažu državu (a u suštini je Teroristička teritorijalna organizcaija Kosova - TTOK), Srbija je bila ,,upozorena" da ne primenjuje oštre mere prema ,,najmlađoj državi" na svojoj teritoriji. Neformalno je bilo priča da se prema TTOK uvedu sankcije, a između ostalog, i restrikcije struje. Pošto današnja plaćenička bagra ima obraz kod đon, imamo situaciju da se Srbi sa Kosmeta iseljavaju zbog struje, a da su istom tom strujom snabdeveni nelojalni građani i šiptarski teroristi. Eto ti ukratko odgovora na tvoje sasvim opravdano i logično pitanje: ,,Zašto Srbija ne iseče celom Kosmetu struju?" Jer, zaista, ako je Srbija davala struju Kosmetu zbog lojalnih joj građana, šta je sada sprečava da isporuku električne energije obustavi, kada ti isti građani odlaze zbog nedostatka električne energije. Verujem da ti je sve ovo bilo jasno i pre mog odgovora.

To bi bilo najlbolje resenje, idite u Srbiju! Nece vise biti problema u Kosovu. Bolje i za vas i za nas.

Gde su ti evropski prijatelji, Tadiću? Jel' to tvoji prijatelji iz raznih evropskih zemalja još jedanput pomažu šiptarskim teroristima da dovrše etničko čišćenje svih preostalih Srba? A za tebe, Borise Tači, ne postoji druga alternativa do one evropske u kojoj ima svega, samo Srba nigde.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Pirotu četiri projekta dobijaju sredstva iz NIP-a

Izvor: Kurir, 12.Mar.2009

PIROT, 12. marta 2009. (Beta) - Od 12 projekata s kojima je opština Pirot konkurisala za sredstva NIP-a, za ovu godinu odobreno je finansiranje četiri projekta čija je ukupna vrednost 107,9 miliona dinara. Pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu Milorad Spasić rekao je agenciji Beta da je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.