Srbija predala Sloveniji stan od 20 miliona dolara Dzek Nikolson hoce da ga kupi

Izvor: medio.rs, 25.Okt.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija predala Sloveniji stan od 20 miliona dolara Dzek Nikolson hoce da ga kupi

Srbija predala Sloveniji stan koji je 1975. godine kupila SFRJ za 100.000 dolara, potom je zapušten do nivoa ruine, a sada ima milionsku vrednost

Nekretnina o kojoj se najviše priča povodom podele imovine bivše Jugoslavije je stan na Menhetnu, a mediji licitiraju sa cenama ove nekretnine od 12 do čak 20 miliona dolara.

Adresa je Peta Avenija, vlasnik je Slovenija, a zainteresovani kupac holivudski glumac Džek Nikolson.

Prema pisanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << hrvatskih medija, stan ima 400 kvadratnih metara, a procenjen je na 20 miliona dolara.

Bio je prazan punih devetnaest godina jer se države bivše SFRJ nisu mogle dogovoriti o vlasništvu. U međuvremenu, Srbija je popustila.

Srbija počinje da se odriče ovih nekretnina, uglavnom zbogvisokih troškova koje su plaćali decenijama. Na primer,održavanje stana na Petoj aveniji košta  14.000 dolara, što znači da je od preuzimanja ove obaveze, Srbija platila ukupno  2,7 miliona dolara.

Prodaja diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ se nalazi u Tokiju, Bonu, Bernu i Njujorku a između ostalog, u novoj slovenačkoj imovini je i šestosobni apartman na Menhetnu.

Ovo je rezultat dogovora pet država naslednica bivše Jugoslavije – Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Slovenije, postignut prošlog petka na sastanku u slovenskom Kranju.

Idući sastanak o prodaji nekretnina zakazan je za mart 2017. godine u Beogradu.

(Telegraf.rs/Jutarnjevijesti)

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Srbija predala Sloveniji stan od 20 miliona dolara, Džek Nikolson hoće da ga kupi!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Okt.2016

Nekretnina o kojoj se najviše priča povodom podele imovine bivše Jugoslavije je stan na Menhetnu, a mediji licitiraju sa cenama ove nekretnine od 12 do čak 20 miliona dolara...Adresa je Peta Avenija, vlasnik je Slovenija, a zainteresovani kupac holivudski glumac Džek Nikolson...Prema pisanjima...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.