Srbija najgora za biznis u regionu

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 03:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija najgora za biznis u regionu

Srbija se po uslovima poslovanja u konkurenciji zemalja regiona ponovo našla na samom dnu. Nova lista koju je objavio američki časopis „Forbs“ pokazuje da se Srbija, među 134 zemlje, pozicionirala na 93. mesto i da je za godinu dana pala za 12 pozicija. Ispred nas su i Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, te države poput Tunisa, Gane, Zambije... Od suseda je bolje pozicionirana i Makedonija, te Albanija i BiH, koje su zauzele 64, odnosno 84. mesto.

U „Forbsu" navode da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su Srbiji potrebne strukturne ekonomske reforme, a da su upravo one „zapele s početkom krize".

- Veliki izazovi su visoki vladini izdaci za plate, penzije i pomoć nezaposlenima, te sve veća potreba za državnim zajmovima, rast spoljnog duga, stagniranje investicija i pad prihoda od privatizacije. Drugi ozbiljni problemi su neefikasno pravosuđe, visok nivo korupcije - navode u „Forbsu".

Opširnije u štampanom izdanju

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija najgora za biznis u regionu

Izvor: B92, 06.Okt.2011

Beograd -- Srbija se po uslovima poslovanja u konkurenciji zemalja regiona ponovo našla na samom dnu, pokazuje nova lista koju je objavio američki časopis Forbs...Na toj listi se Srbija, među 134 zemlje, pozicionirala na 93. mesto što znači da je za godinu dana pala za 12 pozicija...Ispred nas...

Nastavak na B92...

I Gana je bolja za biznis od Srbije

Izvor: S media, 06.Okt.2011

Prema novoj listi koju je objavio američki časopis Forbs Srbija se po uslovima poslovanja među zemaljama regiona ponovo našla na samom dnu. ..Među 134 zemlje Srbija se pozicionirala na 93. mesto tj. za godinu dana pala za 12 pozicija...Hrvati zarađuju na našem šećeru..NIS među prvih 10 u regionu..Forbsove...

Nastavak na S media...

BiH po uslovima poslovanja na 84. mjestu Forbsove liste

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2011

NjUJORK - Bosna i Hercegovina je po uslovima poslovanja na 84. mjestu liste koju je objavio američki časopis Forbs, ispred Srbije, koja se ove godine našla na samom dnu u konkurenciji zemalja regiona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Bivše jugoslovenske republike zajedno u Avganistanu

Izvor: Studio B, 06.Okt.2011

Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Slovenija i Albanija će poslati u Avganistan zajednički tim za obuku avganistanske vojne policije, u okviru snaga NATO, saopšteno je danas u Briselu. ..Tim koji će predvoditi Hrvatska imaće oko 40 članova, čiji će se broj vremenom povećavati...Bivše...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.