Spektakularan skup u Bihaću: I Krajišnici poručili da će glasati za Cerića!

Izvor: SandzakPress.net, 16.Sep.2014, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularan skup u Bihaću: I Krajišnici poručili da će glasati za Cerića!

BiH – Sačuvajmo zemlju i uredimo državu – poručio je dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na prvom predizbornom skupu, održanom sinoć u Bihaću.  - Stojim ovdje pred vama i želim da vas pitam – jeste li spremni za promjene? Jeste li spremni da govorimo jasno i glasno? Jeste li spremni za slobodu? Jeste li spremni da dignemo glavu i da po ovoj Bosni hodamo časno i da se nikome ne poginjemo? Jesmo li spremni da u našem nastojanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << imamo slobodu, ljudska prava?“, upitao je dr. Cerić nekoliko stotina Krajišnika na skupu u Kulturnom centru u Bihaću. Sve su to stvari, naglasio je dr. Cerić, „kojima ćemo se morati ozbiljno pozabaviti“, a sve to kako bi što bolje uredili „svoj dom – Bosnu i Hercegovinu“. Naglasio je da je njegova kandidatura tek početak teškog, ali vrijednog puta očuvanja, ali i razvoja države Bosne i Hercegovine. - Znam da naša zemlja, naša država može bolje, a vidim da naša Bosna i Hercegovina svakim danom sve više gubi dobar imidž u svijetu, koji je imala – istakao je dr. Cerić. Prisutne je upoznao i sa svojim programom, koji će oživjeti ekonomiju, osnažiti demokraciju, vratiti izgubljene moralne vrijednosti društvu i vratiti čast i ponos našem čovjeku. Okupljenim Krajišnicima o dr. Ceriću su govorili i načelnik Cazina Nermin Ogrešević te zagrebački muftija emeritus Šefko ef. Omerbašić. (BosniaPRESS)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Dr. Cerić: ‘Kamen na Ferhadiju – kamen na dušu’

Izvor: SandzakPress.net, 16.Sep.2014

BiH – Džamija Ferhadija u Banjoj Luci sinoć je ponovo bila meta napada. Pod izgovorom izgubljenog košarkaškog meča, banjalučka ljepotica ponovo se našla na meti vandala. „Kamenovanje Ferhadije džamije u Banjoj Luci ne umanjuje vrijednost džamije, već govori o kršenju ljudskih prava građana...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.