Spasena četvorka iz Bihaća izgubljena u mećavi

Izvor: Kurir, 18.Jan.2013, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasena četvorka iz Bihaća izgubljena u mećavi

Mladići su promrzli, u teškom su psihofizičkom stanju i bez mogućnosti da se sami kreću

SARAJEVO - Pripadnici Gorske službe spasavanja iz Bihaća pronašli su kasno sinoć četvoricu promrzlih mladića koji su se izgubili u snežnoj mećavi u popodnevnim satima na planini Plješevici.

Mladići su pronađeni na lokalitetu Opaljeni vrh - Šapina greda.

Mediji su objavili da je reč o Elvisu Samardžiću, Dini Muminoviću, Edinu Hrnjiću i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Amiru Kurjakoviću.

Vođa osmočlane ekipe spašavanja Ermin Lipović rekao je da su mladići promrzli, da su u teškom psihofizičkom stanju i bez mogućnosti da se sami kreću.

Ali, dodao je, presrećni su, jer su izbegli daleko gori scenario u snegom zavejenoj planini.

Četiri planinara iz Bihaća izgubili su se u tokom dana u snežnoj mećavi na planini Plješevici, na granici BiH i Hrvatske na lokalitetu Opaljenog vrha i Šapine grede, a u večernjim satima Gorska služba spašavanja Bihać krenula je u potragu za njima.

Oni su, na kratko, uspeli da uspostave vezu sa bihaćkom policijom i opštinskom Civilnom zaštitom, nakon čega je alarmirana Gorska služba spasavanja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Drama kod Bihaća: Spašena četvorica smrznutih mladića!

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2013

SARAJEVO - Pripadnici Gorske službe spašavanja iz Bihaća pronašli su kasno sinoć četvoricu promrzlih mladića koji su se izgubili u snježnoj mećavi u popodnevnim satima na planini Plješivici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.