Spasen iz pećine nakon 12 dana

Izvor: B92, 01.Okt.2014, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasen iz pećine nakon 12 dana

Spasilačka ekipa izvukla na površinu španskog speleologa nakon što je 12 dana bio zarobljen na 400 metara dubine u pećini na severoistoku Perua.

Sesilio Lopes-Tersero (40) prilikom istraživanja pećine posle pada zadobio je tešku povredu kičme 18. septembra.

U njegovom spašavanju učestvovalo je više od 100 pripadnika internacionalnog tima, koji su zajedničkim naporom izvukli na površinu nosila sa povredjenim speleologom, koji je helikopterom posle pružanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prve pomoći, odvežen u bolnicu u glavni grad Perua, Limu.

"Povredjeni je u stabilnom stanju, dobrog zdravlja i pomaže mu nekoliko lekara", rekao je šef policije Horhe Luis Kalderon AFP-u.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spasen posle 12 dana u pećini

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2014

Spasilačka ekipa izvukla je na površinu španskog speleologa nakon što je 12 dana bio zarobljen na 400 metara dubine u pećini na severoistoku Perua...Sesilio Lopes-Tersero (40) je, prilikom istraživanja pećine 18. septembra, pao i zadobio tešku povredu kičme...U njegovom spasavanju učestvovalo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.